El Govern central ha decidit revisar els llibres de text a Catalunya per mirar que no adoctrinin. L´Alta Inspecció de l´Estat revisarà a fons els llibres d´Història i de Geografia -es pot adoctrinar amb la geografia?- perquè hi ha plantejaments ideològics, partidistes i tendenciosos. Es veu que s´afanyaran. Creuen que el que passa a Catalu­nya, l´auge de l´independentisme, es deu a anys i anys d´alumnes anant a l´escola per adoctrinar-se de catalanisme radical, amb mestres independentistes que no pensen altra cosa que a fer més i més independentistes des de ben petits. A les escoles d´estiu des de fa molts anys els mestres es troben per reciclar-se amb nous mètodes per fer independentistes. Han analitzat el que passa a Catalunya i han arribat a una conclusió: a l´escola es fabriquen indepes com xurros. Jo si fos de l´Alta Inspecció de l´Estat, faria el mateix, mai, però és que mai, em posaria a investigar les raons del fracàs escolar, un tema molt menor i sense cap importància per al país.

De totes formes, he sabut que estan pensant a eixamplar la investigació a la formació universitària i molt especialment a les facultats de ciències exactes, on la proporció de partidaris de la independència és encara més alta. Les matemàtiques es veu que desenvolupen un espai del cervell que activa els sentiments en forma de triangle.

No cal que facin l´estudi. Els explicaré com funciona aquest tema al nostre país. Posaré públicament el meu cas. Faré un exercici de striptease. Sóc el típic català que en els darrers anys, no en fa gaires, ha passat a ser independentista. Als llibres de text amb què vaig estudiar eren plens de tergiversacions, plens d´ideologia, plens de mala fe i plens de mentides. A més estava amarat, saturat d´un nacionalisme radical, excloent, violent i racista. És evident que estudiant amb textos tan esbiaixats al final havia de quedar afectada alguna part del cervell. De fet, els lectors del Diari de Girona, ho han comprovat setmana rere setmana. Tot plegat es podia resumir en una assignatura especial que als de la meva generació ens posaven obligatòria: Formación del Espíritu Nacional (FEN). Són el mateix tipus de gent que creuen que obligant a fer religió a l´escola faran molts catòlics. Tinc a casa sempre una torxa preparada per si de cas.

Votaria la independència fins i tot per deixar de sentir i llegir aquestes ximpleries. Us imagineu que totes aquestes ximpleries dels Rajoy de torn estiguessin a les pàgines d´internacional, al costat de les notícies de Portugal, Andorra o França? Comencem a caminar per camins mai solcats, poseu-vos el cinturó de seguretat i assegureu-vos que els airbags funcionen.