Ramadà Mubarak

Ruth Molina Celemín. Salt

Ja ha arribat Ramadà, i com sempre, tots els musulmans l´esperem amb molta il·lusió, fe i devoció pel nostre Creador.

Que Déu ens concedeixi salut per poder culminar aquest mes beneït, i poder complir tots els ritus obligatoris de la nostra religió, amb humilitat i senzillesa, ja que és la base de la nostra creença, sense oblidar-nos dels més necessitats, i de tots els nostres germans que estan patint tant en aquest difícil món que ens ha tocat viure.

La generositat amb tothom és molt important en l´Islam, sense que haguem de fer diferències per races, ideologia o religió, el respecte per les diferents cultures, és la base de la convivència entre les diferents civilitzacions, i per descomptat ha de ser per a nosaltres, els musulmans un deure. Compartim amb tots aquests dies tan especials, obrim les portes de les nostres cases als nostres veïns, amics, familiars, als pobres, als rics, a qui ho desitgi, amb els braços oberts, amb alegria i amb la felicitat de poder fer-ho, ja que l´amor que tenim cap a Déu, ha de ser un reflex de l´amor a tota la seva creació.

El significat de la paraula Islam vol dir estar sotmès a Déu, i la salutació dels musulmans «Salam» traduït és pau, pau per a tothom, ens saludem amb la pau i és el que volem viure, tot el que surti d´aquest context i sigui violent, no forma part de la nostra creença, i ens avergo­nyeix com a creients i musulmans, que s´utilitzi l´Islam per a aquest fi. Desitjo de tot cor, que aquest Ramadà serveixi perquè reflexionem sobre els nostres actes, per purificar-nos interiorment i com a expiació dels nostres pecats, i sobretot com adoració única i exclusiva a Déu, ja que el nostre dejuni és per a Ell, i que ens ajudi espiritualment ser uns bons musulmans. Ramadà Karim a tots els musulmans.

L´homenatge

de Girona

a la Gent Gran

Lluís Torner i Callicó. Girona

El passat dia 24 de maig l´Auditori de Congressos, de la nostra ciutat, ple de gom a gom, per l´assistència d´unes nou centes persones, totes elles pertanyents al col·lectiu de la gent gran, vàrem rebre l´homenatge que, des d´un temps cap aquí -i ja en fa deu- sota el patrocini de l´Ajuntament de Girona, organitzem els que formem part del Consell Municipal de la Gent Gran, amb la col·laboració dels treballadors del Servei d´Atenció a la Gent Gran de l´Ajuntament de Girona, que té cura del col·lectiu, així com també d´un gran nombre de voluntaris. Molta de la gent dels diferents centres cívics, llars de jubilats, associacions de gent gran, residències i centres d´atenció a aquest col·lectiu, formen parts dels convidats d´honor, als quals ens va dedicada aquesta Diada de la gent Gran.

L´acte consisteix, bàsicament, amb un seguit d´activitats diverses, que van a càrrec de gent del mateix col·lectiu, que donen prova d´una manera clara i diàfa­na, que una gran majoria de la gent, que ja té una edat, es fa seva aquella dita de posar vida als anys. És una forma de manifestar el nostre grau d´integració a la nostra Societat, fent notar la nostra presència, tot i defensant els nostres drets.

Entre els diferents actes de la jornada, també tingué lloc un reconeixement envers el Call Jueu gironí, que anà càrrec de la directora del Patronat que en té cura. Les altres activitats foren un reeixit concert de guitarres, un divertit sainet, una mostra de Danses del Món i una trobada de corals, integrada per gent gran. No faltant, tampoc, l´usual pausa-cafè, per recuperar forces. L´espai de l´article, no ens permet ser tan explícits com ens agradaria, però voldríem remarcar la gran vitalitat i l´estat d´ànim, dels participants a les diferents actuacions, tot i agraint, també, l´esforç de tots els orga­nit­zadors i la presència de tanta gent, que va mostrar un exemplar grau de convivència; cosa que haurien d´apuntar-se aquells que ens volen fer creure que s´està trencant.

Per molts anys!

Amb motiu del centenari de Fàtima

Pedro J. Piqueras Ibáñez. Girona

Se celebra aquest any el centenari de les aparicions de la Mare de Déu a Fàtima, als tres pastorets Francesc, Jacinta i Lucía. El papa Francesc ha acudit com a pelegrí al santuari de Fàtima els passats dies 12 i 13, fet que va moure als bisbes espa­nyols i a milers de cristians hispans a unir-se a aquest pelegrinatge interpretant el sentir comú del nostre poble a l´advocació de la Mare de Déu de Fàtima. Sens dubte que ha estat tot un èxit espiritual i organitzatiu.