Educadors que no eduquenaiyanna anguera gonzález caldes de malavella

M´agradaria parlar d´un tema indignant que afecta milers d´estudiants de no només Espanya, sinó de tot el món en general. Aquest tema és l´educació, i, en especial, els educadors.

No és un secret per a ningú que alguns professors intenten que les seves classes siguin més dinàmiques i atractives per a l´alumne que d´altres. Però el problema comença quan aquest altre fa tot el possible per intentar que suspenguis. I sí, sé que sembla una exageració pròpia d´una rabieta d´una nena de 14 anys, però i si us dic que no?, que actualment passa i que és molt preocupant que alumnes perdin el seu interès per assignatures quan el principal objectiu d´un professor és motivar-los? Per no parlar dels privilegis que s´agafen, alguns professors creuen que poden sortir de classe quan els plagui, però, ara pla, si un alumne ho fa és full d´incidències.

Sort que no tots són així i que una gran minoria encara es preocupa per l´alumne o vetlla per la bona educació. Aquells professors han de saber que són una gran inspiració i que tornen les ganes d´aprendre als alumnes que l´educació els ha sigut amargada.

Sempre a contra compàsMàrius Viella La Bisbal d´Empordà

L´Ajuntament de la Bisbal d´Empordà debatrà el dia 6 de juny els usos que es poden donar a l´antic ajuntament; jo ja fa molt de temps que vaig formular aquesta pregunta i ningú va respondre; ja la vaig fer un cop es va desallotjar dels jutjats, fins i tot vaig fer suggeriments referits a l´aprofitament de l´espai per a casals de joventut i per a gent gran, com també vaig considerar la ubicacio ideal per a la biblioteca comarcal, que de ben segur que tot s´hagués pogut portar a terme amb els diners que ha costat i que costarà l´antic escorxador, que els veïns del barri del Convent difícilment en faran mai cap ús per la llunyania.

Des que es va construir l´actual ajuntament, és de suposar que s´havia de cercar una funció per a aquest emblemàtic edifici, ubicat al centre de la ciutat. A mi em costa d´entendre per què les coses es fan tan difícils i s´allarguen tant i mentrestant anem malversant diners, que moltes vegades no tenim, per fer coses en llocs que fan sospitar de l´honestedat dels administradors dels béns i projectes municipals, quan es va contra l´opinió de la majoria o no s´ha fet la consulta popular.

Posats a rectificar, i tenint en compte que el món i la vida continua i que les futures generacions seran les que ens jutjaran, jo portaria la idea de l´escorxador a l´ajuntament vell i a l´escorxador hi faria una plaça coberta perquè els petits comerciants de la Bisbal puguin competir amb les grans superfícies que estan envaint la ciutat per manca de voluntat ciutadana per part de l´administració. Carn, peix, queviures, fruita i pagesos, diàriament haurien de fer funcionar aquest servei perquè es llastimós que tots els diners de la Bisbal destinats a l´alimentació van als supermercats i cap inverteix a la Bisbal els seus beneficis. Sé que algú dirà que donen llocs de treball, però no podem oblidar que també en donaven els antics petits comerços i donaven estudis universitaris als fills. Si ajustem els petits comerços en un espai que el client pugui triar o escollir, de ben segur que tots aniran bé; en canvi, si volen lluitar sols contra l´elefant gros, tots fracassaran.

Dia mundial sense tabacfernando guerrero barrio girona

El 31 de maig se celebra el dia mundial sense tabac, una ocasió i una excusa per tractar de deixar de fumar, hàbit que sol portar els fumadors a aconseguir algun tipus de càncer que els pot portar a la mort, o bé quedar pendent d´una ampolla d´oxigen per tota la vida.

El tabac és un producte que mata cada any sis milions de persones al món i a Espanya unes 60.000, l´índex de fumadors és del 23,9% mentre a Suècia i Finlàndia és de l´11 i 19%, respectivament. Crec que a Espanya falta conscienciació per part del govern, que no promou campanyes per dissuadir els joves sobre el consum de tabac, i també de les famílies en general i d´aquells pares i mares que ho fan davant dels seus fills transmetent un hàbit que els perjudicarà la salut per a tota la vida, ja que recordem que el tabac té memòria i els seus components tòxics s´acumulen en el cos fins que aquest diu prou.

Jo recomano una vida sana, on el bon menjar i l´exercici físic és essencial per mantenir-se en forma i gaudir d´una vida saludable, però, és clar, allunyats del tabac doncs aquest no ajuda a aconseguir-ho, i recordeu que el tabaquisme és la primera causa de mort «evitable» del nostre país i del món. La vida sense tabac és millor vida.

Voleu aigua al Ter?Francesc Gaitx Presas Girona

Fa mesos vaig enviar un correu al sr. Pau Masramón, portaveu d´Aigua es Vida, oferint solució a la falta d´aigua al Ter, i no es va dignar contestar.

Sembla que li interessi més fer festetes i sortir als diaris que no que el Ter porti aigua. Què hi guanyen amb tot aquest sarau si no solucionen que el Ter porti més aigua?

Per què no escolten els que ho poden solucionar?