Des que Obama va guanyar les eleccions del 2008, hi ha un cert sector de polítics i politòlegs de qualsevol esglaó que viuen emmirallats entre la tàctica i l'estratègia. Si els preguntes pel seu projecte, en la majoria dels casos desconeixen quins són els seus objectius i quin és el camí per aconseguir-ho En resum, molta paraula i poc treball concret.

És cert que per aconseguir comunicar els teus objectius, per plantejar el debat de les teves idees necessites una certa estratègia i sobretot tenir un control de l'agenda pública. Cal saber en quin moment cal intervenir i treballar els temes perquè puguis tenir el control sempre sobre l'escena de debat. Al final, es tracta de convèncer que el teu objectiu és el millor i que el teu procés és l'adequat per a aquell objectiu.

En els darrers temps a l'àrea urbana, aquesta agenda s'ha vist marcada pel debat de l'hospital Trueta. Paradoxalment, qui menys n'ha parlat és el govern de Salt. L'alcalde de Salt, Jordi Viñas (ERC), està per altres coses: les petites inversions, la feina als despatxos i anar tancant acords perquè es facin els grans projectes tan aviat com es pugui. Sense gaires demostracions ni de tàctica ni d´estratègia. Però tenint clar l'objectiu i el procés que portarà Salt a sortir del pou de la crisi.