A l´alcaldessa de Girona, Marta Madrenas

gonçal arboleas lanza gIRONA

Primer de tot felicitar-la perquè l´altre dia vaig llegir que no deixarà aparcar els cotxes a sobre la vorera a Sant Daniel. Que jo en tingui coneixement és la primera mesura que pren vostè a favor de la gent d´aquest barri.

Doncs sí, soc de Sant Daniel i en gaudeixo quan em deixen gaudir-ne. El 29 de juny de 2010 vaig fer la meva primera queixa perquè els gossos del veí no deixen de bordar. Aquest senyor a casa seva cria gossos i en sol tenir entre setze i vint, de vegades algun més... He demanat al veí, si ho podia arreglar i sempre m´ha dit «que soc a casa meva i a casa meva faig el que vull».

Avui, 16 de juny de 2017, el problema segueix persistint. Sí! No s´ha descomptat! Són set anys de queixes reiterades a l´Ajuntament.

Després de passar un estiu «infernal» al setembre passat vaig decidir anar cada setmana a Medi Ambient de l´Ajuntament de Girona per veure què es podia fer en aquest cas, ja que aquest senyor encara que sigui a casa seva molesta i està fora de la llei. Cada setmana em posaven uns deures diferents... Que els he fet al peu de la lletra, trucar als municipals, que obrin acta, etc., etc. I així hem arribat un altre cop a l´estiu, en què dormir amb la finestra oberta és una «quimera».

Ahir després de no dormir una altra nit més, vaig anar a l´ajuntament i la solució segueix sense arribar. Deixi´m fer-li una pregunta... Si fos el seu veí haurien passat set anys i el cas encara no tindria solució?

Avui m´espera una altra nit sense dormir, jo, des d´aquí, li desitjo bona nit.

Classe dintre saunes

Ferran Tubert de Maria Cassà de la Selva

Hauria d´estar permès treballar en unes aules on la calor és insuportable? En les últimes setmanes, i més en els últims dies, la calor a les aules és molt elevada, i fa que els alumnes ho passin realment malament a l´hora «d´aprendre». A més si hi sumes el factor d´enganxar classes rere classes on només es fa que escriure, el fet de no poder portar una ampolla d´aigua i que 30 alumnes passin un ma­tí tot a la mateixa aula... fa que en comptes d´aprendre, els alumnes ho passis molt malament.

Quina és la solució? Portar ampolles d´aigua, fer petites pauses o poder portar una gorra al pati? Tot això quan se li de­­ma­na al professorat o a l´e­quip directiu d´una escola que ho permeti, et surten amb l´ex­cu­sa de només queden dues set­ma­nes d´escola així que tant per tant no cal canviar les coses.

Aquestes són les excuses donades pel professorat que treballa en un despatx amb aire condicionat i fa petites pauses entre classes.

De què serveix?

Santi Suñer Vicens

Això és el que em pregunto jo. De què serveix enviar un currículum, apuntar-se a feines? És el que m´ha passat a mi i a altres persones candidates al mateix lloc de treball.

En el meu cas, un portal de feina català em va enviar una proposta de feina per correu, m´hi vaig apuntar. Al cap d´uns dies em truca l´ETT que fa la selecció en nom seu i diu et farem una entrevista i un psicotècnic, d´acord. Uns dies més tard tornen a trucar i diuen l´empresa et vol fer una segona entrevista i et volen ensenyar les instal·lacions, també et diran les tasques a desenvolupar.

Finalment em truca l´ETT, diu no has estat escollit perquè una altra persona va anar directament a l´empresa i l´han agafat a ella.

Així, ¿per què pengen les ofertes a la xarxa, ens hi apuntem ens fan anar amunt i avall perquè després s´ho passin pel folre per acabar contractant un conegut, familiar o amic?

Sí, som persones

Bernat Serdà Bertran girona

Acabo de llegir a la contraportada del Diari de Girona d´avui 15/6/17, un titular que diu «els homes també son persones» i els comentaris subsegüents, «fan companyia»... Ho diu una noia de 15 anys que està acabant l´ESO i voldria fer-li la següent reflexió: Què hauria passat si això ho hagués dit un noi com ella o del seu curs, en relació amb les dones? L´hi diré jo: xarxes socials incendiades, escrache o mobbing al noi, acusat de masclista, etc. Normalment nosaltres ens ho empassem tot i em faig el càrrec que aquesta noia només té 15 anys. Jo en tinc 70, quatre filles i nétes.