Quina vergonya! Aquesta setmana el Congrés de Diputats ha donat dues lliçons de democràcia al Govern i Parlament catalans. Els convergents demanen suport al referèndum de l´1 d´octubre i el Congrés resol, amb més del 70% dels vots, que una convocatòria unilateral ni seria legal ni acceptable en democràcia. I un engany anomenar-la referèndum. Segona, aprovació per pràctica unanimitat de la llei que recuperarà la professionalitat i despolitització de Radiotelevisió Espanyola i consens (2/3 de Congrés i Senat) per triar els càrrecs directius, tal com ja s´havia fet en temps de Zapatero.

Un contrast amb el Govern i majoria simple al Parlament catalans que prometen violentar les majories parlamentaries que estableixen lleis i reglaments, ignorant els informes dels Serveis Jurídics, i disposar dels impostos, que paguem tots els catalans per uns serveis públics de qualitat, per a fins que res hi tenen a veure. Exemples destacats: són molt solidaris amb Francesc Homs acompanyant-lo a les portes del Tribunal Suprem, però el viatge a Madrid no el paguen de la seva butxaca, el carregaren als pressupostos de la Generalitat. La mobilització il·legal del 12-N costà més de 5 milions. Ells no pagaren res, sinó que usaren -mal usaren- els diners de tots. Aquest estiu, volen fer una campanya per tot el país la qual paga la Generalitat. Si teniu paciència, repasseu TV3. Matí, tarda i nit, programes esbiaixats amb propaganda intensiva. Gestió caríssima de la corporació i directius cooptats per servir la seva causa. Tot el contrari que un servei públic. I, essent greu el tuf corrupte que sura dels mitjans públics, la xarxa que s´ha teixit amb el diner que s´hauria de dedicar a sanitat i educació, alimenta mitjans i opinadors que bombardegen amb la propaganda governamental. Les democràcies avançades tenen serveis públics de comunicació independents i professionals, i uns mitjans privats que es paguen la llibertat d´opinar.

La qualitat democràtica és directament proporcional a si es destinen els impostos dels ciutadans als serveis públics que corresponen o qui mana se n´aprofita. No és cert que el PP sigui el primer partit encausat per corrupció: Unió fou condemnada i CDC està processada. RC té un conseller de Governació condemnat per contraban (el compaginava amb el càrrec).