Carta d´agraïment a SOS-Llançà-Cap de Creus

Àngela Ferrer Mató GIRONA

Tots els metges recomanen al meu marit, i també a mi, els banys de mar i la presa moderada de sol. Passem els estius a Llançà, on la platja ofereix totes les garanties de seguretat necessàries. Em refereixo, en particular, a la platja del Port. Aquest any, per raons de salut, al meu marit li és molt difícil traslladar cada dia els seients de casa a la platja i després, amb la calor particularment forta, tornar els estris cap a casa. Doncs bé, els nois que es cuiden d´atendre els possibles problemes a la platja s´han ofert gentilment a guardar-nos les cadires (no podem estar drets!) i així no solament evitar el natural cansament, sinó també poder seguir gaudint del mar i la platja. No tenim paraules per agrair l´ajuda rebuda per aquests àngels de la platja. Sincerament, moltes gràcies i tant de bo tothom tingués un cor tan bo!

Catalunya, rellogada

Francesc A. Picas la jonquera

Catalunya fa molts anys que viu rellogada en terreny propi. Viu rellogada a casa seva mateix. En un terreny ocupat per un foraster, Espanya. Els catalans protestem. Volem viure en una caseta particular, pròpia i independent. Catalunya no és Espanya. El govern de Madrid no autoritza el referèndum. Diu que va contra les lleis estatals.

La història ens explica que els jueus van crucificar Jesucrist perquè predicava diferent de les lleis jueves. Però, Jesucrist, reformador de les lleis jueves, va ressuscitar el tercer dia. Ressuscitarà, també, Catalunya?

Rosa d´Abril, morena de la serra, reina del firmament, il·lumineu la catalana terra, feu-nos, Senyora, un poble independent.

Avisos de tancament comercials

Lluís Torner i Callicó girona

Pretenem referir-nos a aquests petits cartells que, de tant en tant, posen alguns petits establiments, per avisar-nos d´alguna eventualitat, en relació amb el tancament. Els que ja som grans, sobretot els que venim d´alguna família de petits botiguers -avui ja gairebé desapareguts- normalment no feien mai vacances, eren altres temps, i l´únic cartell de tancament, que estàvem acostumats a veure, era el de «Tancat per defunció». Més tard, als anys seixanta, coincidint amb l´arribada dels 600, sí que ja es començaren a veure aquells que deien: «Tancat per vacances». I ja més cap aquí, ens hem acostumat a veure´n uns altres que diuen: Tancat per liquidació, per traspàs, per reformes, per cessament del negoci, etc. D´aquests darrers, cada vegada se´n veuen més, sobretot d´ençà que arribaren les franquícies, que a vegades solen tenir una durada ben migrada. Però acabem de veure´n un, que és el que ens ha motivat a parlar d´aquest tema, que deia: «Tancat per problemes informàtics». És tractava d´un modest estanc. Aquest darrer, no deu ser un avis als navegants, pensem, que amb la creixent mecanització, si el sistema informàtic no funciona, pot deixar-ho tot paralitzat? A més, no oblidem això dels ciberatacs que s´estan produint darrerament, per acabar-ho d´adobar.

Bé! Pot semblar un escrit fet un xic en to humorístic, però... pensem-hi, no?