El Manchester United és el campió d´Europa. I també del món. No li cal jugar la Supercopa a Skopje, la capital de Macedònia, per mantenir aquest lloc d´honor. Guanyi o perdi, el seu contrincant, el Reial Madrid, quedarà en segona posició.

Segons els càlculs de l´empresa KPMG, basats en els ingressos de cada club i en un algorisme que té en compte la seva rendibilitat, els drets televisius, la seva popularitat, el seu potencial esportiu i la propietat de l´estadi, el United és l´equip més ric del planeta, amb una taxació de 3.095 milions d´euros, un 7% més que l´any anterior. El segueixen el Madrid, amb 2.976 milions, i el FC Barcelona, amb 2.765 milions. D´acord amb una llista elaborada pels experts de la revista Forbes, el Manchester és igualment qui més factura; a continuació, trobem el Barça i l´actual campió de la Champions.

La clau de l´èxit en aquest terreny són els patrocinis -amb Adidas i Chevrolet com a referència per als diables vermells- i la venda de samarretes i altres productes de marxandatge, com apunten els tècnics de la companyia de serveis professionals Deloitte. Els anglesos fins i tot venen més entrades que els seus competidors espa­nyols.

Enhorabona, doncs.