Felip II

josep baella isanta girona

Daniel Ibáñez i Julve, en el seu llibre La mort de Carles I a la Murtra, parlant de Felip II ens diu que cada mes es feia renovar el vestuari. Sempre vestia de ­negre, un color que definia els seus pensaments malèfics. L´any 1560 en Felip II tenia 1.500 ­persones atenent-lo: 800 a casa seva, 200 a les quadres, més de 100 a la capella, centenars en el govern i 100 en la policia de la cort.

Robert Watson, referint-se a l´arribada de Felip a Flandes, escriu: Notaven els flamens amb inquietud el contrast que feien el pare i el fill. Carles cortès i afable i Felip altiu i sever: Carles parlava amb facilitat les principals llengües d´Europa i acostumava a tractar familiarment els seus súbdits. Felip no va voler aprendre res més que el castellà. Parlava poc amb els flamens i era inaccessible a tots els qui no eren nobles de la seva nació. Aquesta mena de pensament ens resulta als catalans molt familiar. Penso que Felip II va voler castellanitzar tots els nens de Flandes però no ho va poder aconseguir, afegeix en Daniel Ibánez.

Felip II va fer cremar tots els documents que parlaven del seu pare Carles I, i va fer reescriure les cròniques anteriors per donar una importància a Castella que no tenia. Veritas filia temporis.

Aeroport del Prat

enric carcereny beltran lloret de mar

Tots sabem les molèsties que poden portar el turisme, sobretot en temporada alta, però davant del boicot del Govern Espanyol i Aena, hem de tenir paciència, perquè tot Barcelona viu del turisme, i pensar que per l´1 d´octubre falta molt poc i el sí serà aclaparador. L´aeroport del Prat serà un dels més importants d´Europa, i el de Madrid servirà per les avionetes particulars.

El setge econòmic que pateix Barcelona, i de retruc tots els catalans, serà superat si tenim l´ànim i els collons necessaris per aguantar. L´11 de setembre hem d´arribar als 3.000.000 de manifestants i l´1 d´octubre al 80% dels votants pel sí. Aquesta vegada el Borbó no podrà enfonsar Catalunya..!!

Princesa de Catalunya

Francesc A. Picas la jonquera

Felip VI, rei d´Espanya, en unes declaracions ha manifestat que estima sincerament Catalunya. Aquesta simpatia i afecte per Catalunya quedaria plenament manifestat si el rei d´Espanya autoritzés que els catalans nombressin una de les seves filles Princesa de Catalunya quan Catalunya proclamés la seva independència.

Milers de catalans preferirien per Catalunya una princesa vistosa i riallera a un president de la República amb bigoti i barba. Fins i tot Espanya veuria amb simpatia una Princesa de Catalunya. Ens agermanaria amb una amistat familiar.