El Conflicte dels treballadors d'EULEN del servei de seguretat a l'aeroport del Prat és un conflicte anunciat repetidament pels sindicats degut a com es realitzen els concursos dels serveis públics (seguretat privada, neteja d'edificis i locals, entre altres): la seva evolució ha estat donar cada vegada més pes a l'oferta econòmica en detriment de millores tècniques, organitzatives o socials, a la vegada que els treballadors veuen disminuir els seus sous i condicions laborals.

Les administracions neguen la seva vinculació amb els conflictes dels serveis públics privatitzats. Aquesta situació ha portat que les plantilles arribin a no cobrar davant la indiferència de les administracions (cas d'ECOMED, responsable de la neteja d'Hisenda de Girona; KLE, que portava la neteja de les casernes dels mossos i bombers...) o a conflictes com els d'A. J. Ruz (146 dies de vaga), que feia diferents serveis de recollida d'escombraries. Son hipòcrites les declaracions d'alguns polítics, que després de participar en l'origen d'aquests conflictes pel tipus de concurs que realitzen, vulguin culpar els treballadors per voler treballar amb dignitat.

A la ciutat de Girona el servei de neteja d'edificis municipals el porta EULEN, que en paraules del comitè d'empresa, manté una situació d'explotació envers les treballadores difícilment suportable. El darrer exemple ha estat l'obligació que està imposant a les treballadores de renunciar a una de les 14 festes anuals; com que sap que no totes les treballadores denunciaran aquest abús, seran dies que guanyarà l'empresa. Sense tenir capacitats endevinatòries, pronostico un nou conflicte a Girona, espero que ningú digui després que li ve de sorpresa.