A la platja de Pals s´ha acabat la tranquil·litatCristina Castillon Mezquita PALS

Aquest estiu l´Ajuntament de Pals ha autoritzat la instal·lació d´un xiringuito de grans dimensions a tan sols 20 metres dels apartaments, cosa que ocasiona moltes molesties als veïns per l´emissió de fums de la cuina i de la música que sona tot el dia.

La platja de Pals ha estat sempre una platja tranquil·la i en un entorn natural de dunes precioses amb vistes a les illes Medes.

Queden pocs indrets naturals a la Costa Brava, si els mateixos ajuntaments no els cuiden i mantenen, qui ho farà ?

Matar la gallina dels ous d´orANGELA FERRER I MATÓ GIRONA

És evident que qui pugui posseir una gallina que li proporcioni ous d´or la cuidarà i la mimarà tant com li sigui possible. La seva mort seria una veritable catàstrofe. Doncs bé, sembla que a casa nostra no ens importa gens ni mica matar la nostra valuosa gallina, que no és altra que el turisme.

Evidentment que la presència dels turistes ens porta problemes de convivència però el que cal és buscar solucions positives per tal que la convivència sigui possible. Si se´t posa malalta l´àurea gallina, segur que ningú la mataria. Ans al contrari, cercaria totes les maneres possibles per guarir-la. I això és el que cal entendre: ­sense turisme la nostra economia naufragaria irremediablement.

El cap, m´han dit sempre, serveix per pensar. Llavors, cèl·lules grises en acció i curem les «malalties» que produeix la vinguda de turisme i no siguem tan rucs de matar aquesta important font de riquesa.

Girona estima els sacerdotsFrancesc A. Picas LA JONQUERA

El Bisbat de Girona prepara les biografies de cinquanta sacerdots assassinats en els anys de persecució religiosa, durant la República del 1936 al 1939.

El Bisbat presentarà a Roma els noms i biografies dels preveres màrtirs de la Fe i sol·licitarà la seva beatificació al Vaticà.

Les famílies cristianes gironines guarden un fervorós record dels sacerdots, fills predilectes de la nostra terra, que pel seu heroisme mereixen ser incorporats a la història martirial de l´Església.

A l´entrada del santuari de la Mare de Déu del Collell, hi ha vistosament exposats els noms dels sacerdots gironins, màrtirs de la Fe.

Que la Verge del Collell il·lumini Catalunya, la faci plenament cristiana i uneixi els seus fills amb amor i germanor.