No tenim por. La tempesta perfecta

Enric Carcereny Beltran lloret de mar

Ara és l´hora de preguntar-se, per què es va trigar tant a convocar la junta de seguretat, en què participés Catalunya. Europa també es va queixar que els Mossos d´Esquadra, no poguessin compartir les seves informacions amb les altres policies de l´Estat Espanyol. Això fa deduir fàcilment que, presumptament, hi havia algú que no li interessava perquè en cas del que s´ha viscut a Barcelona, que pot ser que era el s´esperava, tenia motius de treure l´Exèrcit al carrer.

Europa invertia massa a Catalunya. El turisme anava massa bé. La sanitat i l´educació calia destrossar-la. La independència és imparable.

Fa poc es podia llegir, «Europa alerta que l´exclusió del Mossos d´Eurocop pot compromete la seguretat de tot Europa. El sindicat de policies europeus reindivica que els diversos cossos de l´Estat tinguin accés a la informació de l´agència europea.

No entenen aquesta exclusió, diu la presidenta d´Eurocop.

No és cap disbarat pensar que presumptament hi havia algun organisme espanyol que ha col·laborat en aquest intolerable succés de Barcelona.

Resposta a l´entrevista a l´actor Jordi Martínez

núria bonet i malàs girona

Soc de Girona i presumeixo de viure en aquesta ciutat.

Com aquell qui diu tenim a mitja hora tant el mar com la muntanya.

Conec bé l´entorn i conec bé Begur i per descomptat Sa Tuna.

Dir que és meravellós és quedar-me curta, sense cap mena de dubte.

El que em dolen són les comparacions sovint no contrastades.

Penso que no es poden desprestigiar llocs on segurament mai s´hi ha estat.

Senyor Martínez, si disposa d´uns dies li proposo que es passi per les Seychelles o per les «no sé que» com vostè es refereix a altres platges com les de Maldives, Hawaii... com jo he tingut la sort d´haver pogut visitar.

Veurà que no hi ha res comparable, però no s´hi val a comparar ni a restar valors a cap lloc si prèviament no s´hi ha anat.

Gales d´Anglès sense 9 Art

Pere Espinet i Coll (Portaveu del grup municipal PAU (Per Anglès Units)

Aquest 2017, malauradament, la població d´Anglès es tornarà a quedar sense la prestigiosa Mostra d´Art, iniciada l´any 2008 i organitzada pel col·lectiu 9 Art.

Val a dir que els diferents Ajuntaments predecessors, com així els organitzadors, hi bolcaven hores de treball. Fruit de tot això fou el ressò aconseguit en l´àmbit provincial regional i, permeteu-me dir-ho, també en l´àmbit mundial, on moltes de les obres, que en els diferents anys han estat exposades al nostre poble, també ho han estat en les millors galeries d´art d´arreu del món.

El pòsit d´aquestes mostres ha quedat reflectit en diferents reportatges gràfics i publicacions, on la seva lletra ha estat traduïda a diferents idiomes, com l´anglès, el castellà, el francès, l´alemany i l´italià.

Esperem que Anglès torni a ser aquella icona emblemàtica que va ser no fa tant de temps, on per uns dies érem l´enveja sana dels pobles veïns i, ­naturalment, dels experts ­galeristes.