The Original Blues Brothers Band ha tornat a l'Empordà. Amb el saxo Lou Marini i el guitarrista Steve Cropper al capdavant, dos supervivents d'aquell grup apoteòsic nascut a finals dels anys setanta, a partir d'una idea de Dan Aykroyd i John Belushi.

L'invent va començar com una bretolada que, al mateix temps, volia reivindicar el ric llegat del soul i el rhythm'n'blues. La parella d'humoristes televisius va debutar fent versions al programa Saturday Night Live, el 22 d'abril de 1978. Feia un any que s'intoxicaven amb discos de Ray Charles, B. B. King i James Brown. I s'havien inventat un parell d'alter egos -Jake i Elwood Blues-, per interpretar les cançons que els tornaven bojos.

L'actuació va tenir força èxit. Aykroyd se'n sortia prou bé tocant l'harmònica mentre Belushi es bellugava com un cometa erràtic. Atlantic Records no va trigar a oferir-los un contracte i, aleshores, la parella es va veure obligada a reclutar músics professionals, com ara Marini i Cropper. En paral·lel, Aykroyd va començar a escriure un guió sobre els dos germans, d'un film que va acabar dirigint John Landis. Tot i tenir una trama ensopida, la pel·lícula podia presumir d'una banda sonora magnífica i d'un gran nombre de cotxes policials esclafats.

Els problemes d'addicció de Belushi i la seva mort van suposar un cop al projecte original. Malgrat això, els músics van continuar fent concerts i, l'any 98, en un moviment inesperat, els Blues Brothers van tornar a la pantalla gran, aquest cop amb John Goodman davant del micro. La música continuava sent molt bona, però el film, per desgràcia, ja no tenia gens d'interès.