Can Roca, de la plaça Catalunya, s´acomiada

Lluís Torner i Callicó girona

Fa un parell d´anys, parlant d´un establiment familiar que tancava portes, aprofitàrem per felicitar-ne un altre, de semblants característiques, que feia més de setanta-cinc anys que era obert i la tercera generació familiar n´havia agafat les regnes, i seguia portant-lo. Ens referim a l´establiment conegut popularment per Can Roca, de la Pl. de Catalunya. Deguérem parlar massa alt, la nostra felicitació no tingué l´efecte desitjat, ja que avui -en aquest mateix diari- comuniquen el tancament, per a finals d´aquest mes, i s´acomiaden dels seus clients. Era un establiment molt conegut, dedicat a la venda de fuita i verdura, i alhora també de petit supermercat, de productes de primera necessitat; que comptava amb una nombrosa clientela. Tot i així -prova de la poca protecció que l´Administració ofereix als petits comerciants- es veu que els números no els acabaven de sortir i malgrat que els és motiu de tristor -ja que que ho trobaran a faltar- han decidit tancar.

Tot i així, atesa l´excel·lent situació del local, de ben segur no tardaran a tenir alguna bona oferta de traspàs, per a ells no serà pas la millor solució -ja que els sentiments no tenen preu-però almenys els serà de bon ajut.

Els clients també els trobarem a faltar, però els desitgem molta sort, en la nova etapa de la seva vida. Que els vagi molt bé!

Rebuig de la Comunitat Musulmana de Girona als atemptats

BAKARE KONTEH BARAGIE President Comunitat Musulmana de Girona

En primer lloc, volem mostrar les nostres més sinceres condolences a les famílies de les víctimes, desitjar la plena recuperació dels ferits i transmetre la nostra solidaritat especialment amb Catalunya, però també amb la resta d´Espanya i amb la Comunitat Internacional ja que nombrosos països s´han vist també afectats per la mort de les víctimes de diverses nacionalitats.

Des d´aquesta Comunitat volem mostrar el més ferm i enèrgic rebuig, repulsa i condemna dels atemptats criminals ocorreguts contra persones innocents que van sembrar el terror i dolor més injustificat.

Neguem qualsevol justificació d´aquests actes criminals dins les nostres creences religioses, l´Islam és la religió de la vida, i aquests execrables actes res tenen a veure amb la manera de viure en aquesta creença religiosa.

Finalment, manifestem el nostre més ferm compromís i col·laboració en la lluita contra qualsevol tipus de terrorisme, esperem que els responsables d´aquests fets criminals puguin ser detinguts i portats davant la justícia com més aviat millor. I finalment el nostre desig que aquests fets no afectin ni entelin la convivència pacífica amb la societat catalana, que també és la nostra.

La CUP hi serà, però...

Jesús Domingo Martínez girona

Avui se celebrarà a Barcelona una manifestació de repulsa al ­terrorisme i d´homenatge a les víctimes. La CUP, el mateix grup polític que no ha condemnat l´atemptat, va fer saber que no assistiria a la manifestació. Les suposades raons apunten al rebuig a una monarquia i un govern que venen armes a l´Aràbia Saudita. Un argument que més sona a pretext que a convicció.

Sigui com sigui, entre tots han trobat la solució. La CUP serà finalment a la manifestació i l´Estat en tercera fila. La capçalera ­correspon als ciutadans, mossos, serveis d´emergència i víctimes. En aquesta capçalera compartida podien i havien d´haver estat la ciutadania, els serveis policials i d´emergència i els representants de les institucions polítiques. La CUP no ho ha permès.

Semàfors de vianants que es fan eterns

daniel vivern lladó girona

Cada dia, a les 9.30 del matí, els semàfors de vianants del sector Marquès de Camps i Jaume I se salten una fase i es queden en vermell fins a més de dos minuts seguits. A aquella hora, sembla, estan programats perquè facin un canvi de ritme entre l´horari d´hora punta a horari de mig matí. Hi ha gent que, com és natural, s´impacienta i creua la carretera de Barcelona o l´avinguda Jaume I sense esperar-se al verd. Algun dia hi haurà una desgràcia.

Amb la tecnologia actual, és força absurd que per fer una variació en el ritme els semàfors de vianants s´hagin de quedar tanta estona en vermell. Algú hi pot fer alguna cosa?