Jo sí tinc por

Màrius Viella La Bisbal d´Empordà

Jo no sé si soc agnòstic o si soc ateu, però sí sé que tinc por quan veig, massa vegades, gent que corre per anar al lloc de reunió i que un cop allà, amb una disciplina digna de col·legi o de guarderia, ben alineats de cap a terra i de cul enlaire, reben instruccions, i que cada dia n´hi ha més i no sabem de què viuen, a part de les subvencions del govern espanyol. Vaig preguntar a un amic marroquí si jo podia assistir a una d´aquestes reunions i em digué que no. No tinc cap coneixement que a l´església catòlica de la meva ciutat s´hagi negat mai l´entrada a ningú per no ser catòlic. Vol dir això que allà no es predica per la pau en general i amb totes les cultures? Vol dir això que es discrimina el qui no combrega amb l´Islam? Vol dir això que es donen ordres d´estricte compliment per tal de rebre suport de les grans potències saudites? (Sé que en aquests moments sona malament tenir un amic marroquí, però fa molts anys que el tinc perquè s´ho ha guanyat, i sé que no tots els marroquins són terroristes, encara que siguin musulmans i islamites, però em preocupa la poca predisposició a la integració social del país que els acull).

L´altra qüestió que em preocupa és la política armamentista que molts països, entre ells Espanya, exploten de forma indiscriminada sense pensar que aquestes mateixes armes es poden emprar contra nosaltres, directa o indirectament. Malauradament és un producte que només es pot emprar per matar. Això vol dir que qui les compra està disposat a matar i qui les produeix i les ven ha de procurar que no li manquin clients. Mentre hi hagi productors d´armament, vol dir que hi ha compradors i que tota la humanitat està en risc de patir atemptats i guerres, perquè la indústria no faci fallida, posant per excusa el desconeixement de les diferents cultures i la defensa del drets humans i dels territoris.

El pobre Felip VI, ara rei d´Espanya, s´ha emportat una xiulada de Barcelona, que al meu criteri havia d´haver sigut per al seu pare anys ha. Quan va morir el rei del Marroc, ja fa uns anys, digué que era com si s´hagués mort el seu germà gran, de tant que s´estimaven. Val més no pensar-hi, però s´han de prendre mesures.

El mal i el bé

Paquita Xarles Arnau GIRONA

L´estiu s´està acabant i també les vacances. Els infants i els joves tornaran als seus col·legis i els més grans al seu treball, enguany l´estiu ha estat saccejat pels atemptats. Què passa en el nostre món? Potser ens convindria a tots una profunda reflexió ja que som responsables de la bona marxa del món. Qui educa aquests joves, més d´un encara menor d´edat? Quin ha sigut el seu futur? Quines doctrines i ambients els envolten? Més d´un, després de matar, ha caigut abatut per les forces de seguretat. Penso que no tots heu mort; em permetreu, els que heu quedat, que us doni alguns consells que la meva edat i la meva experiència em permeten: no escolteu els qui us inciten a fer mal i a matar, per aquest camí mai sereu feliços, us enganyen aquests mestres, no us estimen, ni volen el vostre bé.

Quan contemplo les fotografies als diaris i veig les vostres cares tan boniques i tan tendres m´obliguen a reflexionar, com pot haver-hi gent tan malvada per enganyar-vos d´aquesta manera? Heu provocat molt dolor i fet vessar moltes llàgrimes, però heu perdut la vida tot just començada. Si us plau, els que encara hi sou, canvieu el xip.

Gihadisme finançat pels Emirats

PAU CAMPS RONI girona

Vaig llegir als diaris gironins i és ben veritat que la major alegria de l´estiu va ser la victòria del Girona FC davant el Manchester City, ambdós clubs finançats pels emirats (Abu Dabi) on entre d´altres costums curiosos i estatuts jurídics molt seus, les dones tenim un estatut jurídic que tots sabem... Mentrestant, també els mateixos diaris expliquen a­ques­ta setmana que els grups independentistes aprofiten per criticar els reis d´Espanya per les seves bones relacions amb els emirats amb motiu de la manifestació contra els atemptats del 17 d´agost, per exemple, ara mateix.

Llegeixo a Wikipedia: «Abu Dabi aloja importantes oficinas del gobierno federal y es la sede del Gobierno de los Emiratos Árabes Unidos así como sede de la Familia Real Emiratí».

És ben curiós que les majors catàrsis socials i emocionals que hem tingut i segurament tindrem enguany a la vila -doncs es veu que un Girona amb bons jugadors del nivell de la majoria dels de la lliga espanyola ens donarà força alegries- siguin gràcies als que diuen que tenen ajuts d´uns mateixos finançadors i sembla que només es veu quan convé a segons quins.

Davant els milionaris emirs, Srs. Guardiola i els futbolistes propietat dels fons d´inversió d´Abu Dabi sembla que ens tapen els ulls i ni les feministes boitcotegem res ni els indepes critiquen res, malgrat les excelents relacions amb aquests emirats.

Estem davant un vergonyós cinisme o vaig errat.