Cada dia estic més convençut que el bonisme universal i estúpid ens pot fer molt de mal i pot ser la porta d'entrada del terrorisme islamista. Sí, islamista -paraula que ja ningú no gosa pronunciar, que no islàmic-, ja que malgrat el que digui algun suposat o suposada experts sobre el món islàmic, el gihadisme deriva de l'islam, si més no d'una lectura de l'islam que, certament, també pot ser una religió de pau, però de moment no ho està demostrant. Negar-ho seria com negar que les Croades o la Inquisició -o els bisbes espanyols que encara viuen l'època de la Cruzada- no deriven de l'església catòlica.

El grans problemes de l'Islam és que no ha entrat al món modern -de fet vol retornar al s. VII, l'Edat Mitjana es queda curta. L'altra, el de la «umma» -comunitat de creients- que fa que no acceptin les autoritats civils de cada país. I un tercer, afegit, que aquesta religió -com altres, però ara no en aquest grau- permet diverses lectures: xiïtes, sunnites -els majoritaris, i els impulsors del terrorisme-, alevis -l'únic islam democràtic, que accepta els valors de la societat occidental i la democràcia, el respecte a les dones, que se situa sobretot a Turquia- inclou població kurda, els sufís... Per desgràcia els musulmans que tenim entre nosaltres pertanyen al sunnisme, i les autoritats compten que més del 25% de les mesquites de Catalunya estan en mans dels totalitaris salafistes. A més hi ha un fet sociològic -apuntat per un comentarista marroquí en aquest diari- que és que els emigrants del Marroc solen ser la gent més ignorant i inculta, fàcilment manipulable, i a la qual els imams -en general tan incultes com ells i amb nul·la formació democràtica, els diuen que han de fer vida a part dels «infidels». Proporcionalment, hi ha moltes més dones tapades -amb tot el que això significa- aquí que al Marroc, perquè amb l'emigració se solen exacerbar els trets diferencials. Amb aquestes circumstàncies, amb les proclames contra les dones i els homosexuals, contra el por impur o el vi satànic que es fan a les mesquites, amb la imposició del vel, la prohibició a les nenes de fer gimnàstica, música, etc., o la separació de sexes, aquesta gent no s'integraran mai. A Banyoles, per exemple, ja hi ha cafès islàmics que no serveixen alcohol i que no deixen entrar a les dones.

Entre els prohoms forans de la manifestació de Barcelona hi havia la del cònsol general de Turquia a Barcelona, Güçlü Kalafat. Però, com és sabut, aquest país, amb la islamització, ha deixat de ser democràtic -de fet, no hi ha ni un sol país islàmic que ho sigui-. Aquest país, precisament, ha demostrat una gran la laxitud -i de fet col.laboració- amb el gihadisme, com hi col·laboren l'Aràbia Saudita, aliada dels Estats Units -la hipocresia occidental no té nom, o si de cas el nom del porc!, i a la qual el rei d'Espanya i el PP omplen d'armes- i d'altres països del golf, com Qatar -que ha embrutat durant anys, la samarreta del Barcelona-.

La desídia turca ha arribat fins al punt que l'enviat especial presidencial dels EUA al capdavant de la coalició contra Estat Islàmic (EI), Brett McGurk, afirmà, el mes passat, que aquest país ha facilitat les coses als terroristes al nord de Síria. I no cal pas que ho diguin els nord-americans per constatar-ho. I això no impedeix denunciar els crims d'Occident -Estats Units, Espanya i el Regne Unit, en primer lloc- contra els àrabs, especialment pel que pertoca a la invasió d'Iraq. Un motiu més per voler la independència: no dependre de les polítiques criminals del Regne d'Espanya!