Els periodistes ens dediquem a informar, independentment de si allò de què ens assabentem va contra o a favor de la nostra ideologia personal. Podem estar d'acord o no amb una informació, hi podem combregar o no, fins i tot podem denunciar un fet d'un govern que ens cau bé o d'aquell partit que hem votat una, dues o tres vegades, o sempre.

És igual, la nostra obligació és buscar, indagar, seguir les pistes, trobar la gent que ens pot donar més dades i posar-hi les banyes fins a descobrir part del que ha passat. A vegades fem errors com qualsevol altre professional. Més dels que voldríem, però els cometem.

En el cas de l'alerta sobre un possible atemptat terrorista a Barcelona, El Periódico ha complert amb les dues parts d'aquesta història. Va tenir coneixement d'un fet, el va investigar, va buscar i trobar un document que l'acreditava i el va publicar. I va cometre l'error de no explicar als lectors que el document que reproduïa no era l'original, si no un retoc d'aquest perquè la font no ho havia autoritzat.

En aquest error es van aferrar el Govern i els Mossos per desacreditar el mitjà, malgrat admetre que hi havia una alerta sobre un atemptat. I aquest ha estat l'error policial i governamental: no explicar just després dels atemptats que tenien un avís al qual no van donar credibilitat.