Cal reflexionar!

Josep Riuró Casas girona

Llegint els comentaris d´algunes persones que fan anar els dits molt ràpid per escriure tuits i molt a poc a poc el cap per reflexionar, sobre la gravetat de moltes coses que ­publiquen, em sento corprès pel que pot passar d´aquí a pocs dies...

Amenaçar el director d´El Periódico de Catalunya per dir la veritat, encara que faci mal, és d´una mesquinesa tan gran que no té nom.

Espero que el futur de Catalunya no depengui d´aquests mesquins.

A vostè, Sr. Director, el felicito per la seva valentia i per fer honor a la veritat.

Fills de Joana Rivas

Josep Maria Puig Solà torroella de montgrí

Ho deia el meu avi: els de ca­sa, el més burros. Això suposo em va motivar sempre per demostrar que no era així. Afortunadament. Però aquesta dita, popular a l´Empordà, la podem traslladar a altres instàncies.

Tots hem viscut el drama d´aquesta pobra noia (encara que a l´Albert Soler li provoqués l´efecte contrari de la pena, o si no no seria ell), la Juana Rivas en el cas dels seus fills, atorgats al maltractador italià pel jutge i encara el fiscal amenaçant-la de fotre-la a la presó. Doncs en els mateixos dies, es va parlar del cas similar de la noia valenciana, a la qual els jutges dels EUA van endinyar 9 anys per haver desairat un ciutadà americà, perquè veiem la comparació. No fa gaire, un altre jutge espanyol va donar la custòdia a un ciutadà mexicà i li van faltar cames a la policia per arrencar les criatures de mans del seu avi. També un noi casat amb una japonesa que se li emporta els fills i no poden fer-hi res. Però aquí no. Aquí som uns Quixots de cap a peus. Que reclama un ciutadà italià: cap problema. Li tornen els fills i foten la mare a la presó. Què s´han cregut. El que deia: els de casa, els més burros.

Formigó «versus» natura?

Gemma Aguyé i Ribera Sant Antoni de Calonge

La Pineda d´en Gori és un dels paratges naturals més bonics de la Costa Brava. Situada a la cala S´Alguer, sempre ha estat un espai de gaudi per a palamosins i estiuejants.

Recentment s´ha publicat la notícia de que es construirà un conjunt d´habitatges en aquests meravellós ancoratge. El consistori palamosí al·lega que no hi pot fer res perquè aquest és el resultat d´una acció de govern anterior, amb la modificació i aprovació del POUM el 2008.

Com pot ser que a l´entorn d´un paratge declarat Bé Cultural d´Interès Nacional com és cala S´Alguer, es permeti la construcció de 48 apartaments? Altre cop hem de ser els veïns i aquells qui ens estimem el territori els que denunciïn i lluitin per la preservació del nostre entorn natural? Què fan els nostres representants a més d´un eloqüent i silenciós posicionament?

Prevenda Temporada Alta?

Christian Solé Llauradó girona

Soc un pare pare de família que volia assistir mitjançant Forfet Familiar a l´espectacle El Petit Príncep, però tinc un dubte:

Com pot ser que si el primer dia de venda d´entrades per Temporada Alta és el proper 6 de setembre (com a molt aviat) ja hi hagi espectacles amb entrades venudes i amb poques localitats disponibles?

Per part de Temporada Alta ho podeu explicar?

També hi ha altres espectacles que tenen localitats venudes.