La Sagrada Família forma part, ara mateix, de l'imaginari col·lectiu de milions de persones de tot el món. La seva popularitat internacional ha permès que el temple tregui el nas, durant unes dècimes de segon, a Mazinger Z Infinity. El film, que s'estrenarà a Itàlia al gener, servirà per celebrar el 45è aniversari de la sèrie de tele del robot gegantí.

Dilluns van penjar el tràiler a la xarxa. En un pla fix, sis homes miren astorats una tauleta i, al darrere seu, hi emergeix la silueta acabada del temple barceloní; a continuació, se'ns mostra un segon grup de gent, a prop de la Torre de Pisa, que està observant alguna cosa terrorífica fora del pla.

M'imagino que la Sagrada Família només tindrà aquest petit cameo, que sembla copiat de La Terra contra els plats voladors. En aquell film de sèrie b, les naus invasores sobrevolaven el Capitoli de Washington, el Parlament londinenc o els voltants de la Torre Eiffel, perquè tothom tingués clar que cap racó de món s'escaparia dels extraterrestres.

El tràiler del Mazinger, a diferència de la sèrie antiga, disposa d'una paleta cromàtica rica en tons, ombres i volums. I les batalles entre colossos, que llavors eren un pèl ortopèdiques, semblen dissenyades amb coreografies complexes i dinàmiques. La pell del Doctor Infern, apa!, és d'un lila radioactiu. Koji Kabuto conserva les patilles en angle de 90 graus. I el gran robot fotoatòmic continua aparcat sota la piscina.

Tot plegat, no fa mala pinta. Però, per molt nostàlgics que ens posem, si el guió no és una mica sòlid, l'invent ens pot causar més badalls que escarafalls.