Incívics amb permís de l´Ajuntament

Xavier Girbal Brugada GIRONA

Soc usuari de moto i fa quasi una setmana que un cotxe mal estacionat no em permet aparcar la moto en una zona habilitada com a tal. D´entrada pot sorprendre que això sigui així i que no hagi estat multat ni retirat per la grua, però té una explicació. Després de la meva insistència a la policia municipal, aquests em comenten que l´aparcament de motos no està ben senyalitzat en no haver-hi un senyal vertical que ho indiqui, i que per tant no poden multar-lo, ja que si fos el cas podria recórrer-ho perfectament i tindria tota la raó. Solucionat el dubte, em queda molt clar que allò que era desconegut per mi, no ho era pel propietari del cotxe mal aparcat; i que per més que una feina inacabada de l´Ajuntament li permeti ser més llest que cap altre, per mi segueix sent una persona molt mal educada i incívica.

La següent qüestió que vaig plantejar a la policia municipal és qui havia d´avisar l´Ajuntament d´aquesta anomalia, i molt educadament em van respondre que ells no podien fer-ho, i que per tant havia de ser jo.

Solucionats tots els dubtes, i de nou amb moto per Girona, vaig dedicar-me a observar tots els aparcaments que anava trobant per a motos i la meva sorpresa va ser que molts d´aquests no estaven senyalitzats amb el famós senyal vertical... Desconec si és una prova pilot per compartir zones d´aparcament entre cotxes i motos en funció del primer que arriba (no estaria malament plantejar-ho de debò en segons quines zones i en horari nocturn), i no tinc cap queixa del nombre de places d´aparcaments per a motos que tenim a la ciutat de Girona, però mentre l´Ajuntament deixi la feina a mitges, jo seguiré sense poder aparcar la moto a Baldiri Reixach, davant del col·legi El Pla.

Paral·lelismes

JOSEP MARIA BOSCH girona

Fixeu-vos en una sèrie de paral·lelismes:

A) Durant la Guerra Civil, un català va defensar el Monestir de Sixena d´un incendi que hauria destruït l´enorme riquesa que s´hi guardava. Catalunya va comprar aquelles obres, les va pagar, les va rehabilitar i les va exposar al públic. Avui les autoritats aragoneses diuen que estan en males condicions!€ Ells que les volen guardar en una sala sense condicions de cap tipus!

B) Cada any, Catalunya a­por­ta a la solidaritat espa­nyo­la (principalment a Andalusia, Extremadura i Galícia), entre 9.000 i 16.000 milions d´euros. Molts espanyols i -sobretot, espanyols d´aquestes comunitats- titllen els catalans d´insolidaris.

C) No parlaré de l´1 d´octubre € tots sabeu el que va pasar i com uns uniformats van tractar uns pacifistes, en gran part, dones i persones grans€ Doncs bé, els seus caps han rebut una sèrie de medalles per la seva exemplar professionalitat.

No vull afegir res més... Vostès mateixos poden concloure!

Súbdits

Josep Baella Isanta girona

Fins quan hem de suportar aquesta situació de menyspreu i vassallatge medieval? Fins quan hem de ser els proveïdors forçats d´empreses catalanes? Fins quan permetran que el Mobile World Congress se celebri a Barcelona? Fins quan el dret diví i de conquesta ens subjugarà?

Sota l´estora del Segle d´Or castellà. Empremtes catalanes als segles XVI i XVII és una obra de Lluís Batlle i Rossell. En aquesta obra, l´autor analitza el buit en la literatura catalana que va des del segle XVI fins ben entrat el XIX i que hauria anat a engreixar la literatura castellana.

El terme romanç designava en una certa època només la llengua catalana de les quals derivarien, més tard, les llengües romàniques, que no serien pas filles del llatí. La llengua comuna d´Espanya no era el castellà. Ho diu a l´obra catalana del 1572 Directorium curatorum.

Al llibre de cavalleries Primaleón, editat a Venècia el 1534, diu «lo mismo hizo el que esta ystoria compuso en romance Castellano / que tuvo gran excelencia aplicando las hazañas de los cavalleros Castellanos en Grecia y en extraños Reynos». És evident la substitució. A Grècia van anar-hi els cavallers catalans.