Cada vegada que el Mobile torna a Barcelona t'adones que es repeteixen les mateixes pautes. Lluny de gaudir-lo i d'aprofitar les seves oportunitats ens passem la setmana, aquesta i les anteriors apuntant a les amenaces sobre la seva continuïtat o no i així any rere any. Sembla com si alguns estiguessin més amatents a un possible fracàs del congrés mundial de telefonia mòbil que als seus èxits. I de nou, cada any, la cita acaba superant els registres de l'anterior, tant en la xifra de volum de negoci com en nombre d'assistents.

Potser és quelcom cultural. Algunes societats tendeixen al pessimisme encara que la realitat avali l'optimisme. Fins i tot, políticament, s'ha convertit en una arma per qüestionar actituds del contrari o per barrejar la política en un fet que només té a veure amb la tecnologia, amb la innovació i amb la telefonia.

Barcelona, Catalunya i tampoc l'Estat espanyol no han sabut aprofitar mai una fita que ens situava al mapa internacional de la tecnologia i de la innovació i tant per part de determinades institucions, com de determinats sectors, s'han limitat a posar pals a la roda intentant que definitivament el Mobile busqués altres ubicacions.

I davant el final d'aquesta nova edició de ben segur que passarem uns dies escoltant veus que afirmaran amb contundència que l'organització del congrés es torna a plantejar deixar Barcelona, ja sigui pels preus dels hotels, per la situació política, per les amenaces de vagues o, ves a saber, perquè enguany amenaçava neu. La qüestió és trobar defectes de forma per tal que els organitzadors puguin tenir dubtes de la ciutat.

No es tracta només de fer campanyes de posicionament de marca com la que recentment ha iniciat Barcelona per millorar la seva reputació, sinó de deixar enrere aquesta manera tan peculiar de destrossar els èxits i d'entestar-nos a crear realitats negatives, ja sigui per interès, premeditadament o no. Deixem que el Mobile visqui en pau i si us plau, comencem a gaudir-lo.