No sembla que la gent del carrer s'hagi trasbalsat gaire per l'aplicació a Catalunya de l'article 155 de la Constitució. A quatre mesos i escaig de la seva implantació, la vida segueix igual, malgrat els escarafalls dels polítics independentistes i les sortides de mare de tertulians fanàtics en els mitjans de comunicació vassalls del deliri secessionista.

Avalarien aquesta hipòtesi les dades d'una enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat, realitzada entre el 10 i el 30 de gener amb 1.200 entrevistes.

La pregunta 96d del qüestionari era la següent: «Els diferents esdeveniments dels darrers mesos han pogut generar-li diverses sensacions. A vostè, en una escala de 0 a 10, en què 0 significa gens i 10 molta, en quina intensitat va sentir aquests sentiments respecte a l'aplicació del 155?». Quina redacció més enrevessada! I s'havia de puntuar les «sensacions» o «sentiments» de ràbia, por, orgull, vergonya i il·lusió. Déu n'hi do!

Malgrat tractar-se d'elements emocionals, el resultats són per sucar-hi pa. Pel que fa a la ràbia, 330 enquestats (un 27,5%) puntuen amb un zero (gens d'intensitat) i 389 (32,4%) posen un 10 (molta intensitat). Quant a la por, 597 (49,8%) puntuen amb un zero i 99 (8,3%) anoten un 10. Amb referència a l'orgull, 901 (75,1%) li donen un zero i 45 (3,8%) li posen un 10. A la vergonya, 346 (28,8%) li posen un zero i 379 (31,6%) li donen la màxima puntuació. La il·lusió obté 896 zeros (74,7%) i 39 deus (3,3%).

En resum, la ràbia i vergonya per l'aplicació del 155 pràcticament empaten entre aquells que la van sentir i els que no. Els sentiments d'orgull i il·lusió reben una puntuació mínima, excepte per una franja ínfima d'enquestats. Finalment, la sensació de por no és rellevant per a gairebé la meitat dels enquestats.

Aquesta percepció ciutadana, però, no s'avé amb el martirologi que professa l'Associació de Servidors Públics de Catalunya (ServidorsCAT), situada en l'òrbita de l'independentisme, que s'oblida d'actuar d'acord amb el principi de neutralitat (article 52 de l'Estatut de l'Empleat Públic).

En un seu informe titulat «Inventari de danys», un memorial de greuges entregat al president del Parlament, denuncien el cessament dels 14 consellers (inclòs el president i el vicepresident) i de 184 càrrecs de confiança entre directors, secretaris generals, delegats i personal eventual (que sempre cessen de forma automàtica quan cessen les autoritats que els nomenaren). Els 56 restants són personal de les delegacions de l'exterior i del Diplocat, «pendents de confirmació».

En total són 254 «polítics» que han deixat de xuclar de la mamella.

Doncs, fins que es formi un govern respectuós amb la legalitat, hi haurà 155!