Què ens estan fent?

Xavier Serra Besalú Girona

Les imatges d´agents policials fent llençar a un contenidor de «rebuig» bufandes o samarretes grogues, que vestien o duien dins bosses personals, els qui accedien a un partit de futbol haurien de donar la volta al món. També les de qui fa fotografies de milers i milers de persones per a eventuals denúncies o informes, o per fer-los por, aterrir-los. A qui es pensen que estan protegint? Es creuen ser una «Guàrdia de corps»?

La prohibició dels colors, de la paraula, de posar cares... és pròpia de sistemes lliures? Per molt menys, als de Facebook els pot caure el pèl i n´han demanat perdó.

Els ciutadans que veiem com es conculquen -cada dia més- llibertats cíviques bàsiques, les que tenim com a éssers humans i com a ciutadans, hem de romandre estordits com nens o deficients? Sembla que aquesta societat està emmalaltint, fent-se autocràtica (allò que només uns pocs, per conservar llurs privilegis, volen): hem de ser molt responsables!

Cal agrair-ho especialment

Valentín Abelenda Carrillo salt

S´està començant a fer la Declaració de la Renda i és moment de recordar-nos de la X a l´hora de fer-la. I és que tot i les dificultats, el suport a l´Església catòlica, en una assignació que cada any, a través de la Declaració de la Renda, es realitza de forma lliure i voluntària, torna a ser notable. El obtingut permetrà comptar amb més recursos per seguir realitzant la seva activitat al servei del conjunt de la societat espanyola. Darrere de cada X hi ha una història, hi ha rostres i noms concrets que cada any es comprometen pel bé que suposa.

Només cal un petit gest, que al contribuent no li suposa pagar més ni que li tornin menys, per contribuir a sostenir l´enorme tasca religiosa, cultural i social que l´Església realitza al servei de milions d´espanyols, fent que la nostra societat sigui millor.

Nota de comiat i agraïment

jordi vilanova xifra salt

Voldriem agrair a tothom les moltes felicitacions i mostres d´afecte que ens han fet arrivar, per el premi 3 de març que ens han concedit. Gràcies, en primer lloc a la comissió encarregada de donar el premi.

Moltes mercès: Ha estat un honor per a nosaltres que, senzillament mirant de fer la nostra feina lo millor que sabíem ens hagin fet aquest reconeixement. També agraïm a tots els que ens han fet arribar la seva felicitació. Aixi com també, des d´aquí, volem donar um adeu professional a tots: clients de molts anys i records, col·legues en la feina de restauració (companys de l´associació d´hostaleria de Girona), companys de la federació de comerciants de Salt i a tothom en general ja que per la rapidesa en jubilar-nos no ens va donar temps a acomiadar-nos personamemt.

A tots, una afectuosa salutacio.

Pendol·lina

salvador tarradas gualta

Rosa de viver, presonera d´hivernacle,/ vine, que comença l´espectacle/ anyal/ d´una jornada molt especial,/ en la que alguns llegiran un cop l´any/amb afany;/ un deu per cent bé s´ho val./ Ja ens ho diu aquell carcamal/ del banc central:/ L´euro tot ho pentina/ (menys la lliura, l´esterlina)/

Mercaderia d´amor per un dia,/seràs comprada i venuda;/ arrosada i admirada;/i, secretament, maleïda./

Mentretant, en el bosc fornicàrem amb alegria/jo i la donzella rescatada./ La teva cosina,/la pendol·lina,/ i el drac en seran testimoni./ I que déu ens perdoni!