Escola de Palau

Ferran Domèneh Plana girona

Acabo de sortir de la trobada de primavera en la qual l´escola d´Educació Especial de Palau convoca els pares i familiars dels alumnes del Centre. Encara sota els efectes d´una forta emoció de veure aquests nois i noies amb minusvalideses de tot tipus escenificant des de les seves cadires balls i teatre davant uns familiars bocabadats que no paràvem d´aplaudir.

El motiu d´aquesta carta no és parlar de la qualitat de les representacions, que n´hi havia i molta, sinó del plus de professionalitat, dedicació i amor de tot el personal de l´Escola. No he pogut agrair personalment a tothom tot el que estan fent pel meu net i, és per això, que ho vull fer públicament. No us dic només gràcies per la feina, tothom la fa el millor que pot. Us dic gràcies per aquest plus d´amor que hi poseu i que ben segur els ajuda en el seu creixement personal.

Glossa a Montserrat

Francesc A. Picas LA JONQUERA

Montserrat és una diadema, corona catalana, olor d´encens.

Als peus de Montserrat s´agenolla el ric i el pobre, el que sofreix i el dolç enamorat.

Montserrat és centre i eix de nostra història. Muntanya lluminosa.

Tot Catalunya canta el Virolai. Rosa d´abril, morena de la serra, estrella d´or i argent, il·lumineu la catalana terra, feu-nos un poble independent.

Un sol que crema massa

Lola Arpa Vilallonga Membre de The Climate Project Spain (TCPS)i Plant for the Planet (PFP). peratallada

Tot just fa una setmana que estava nevant en molts llocs de la península, encara no hem acabat el mes d´abril, i els meteoròlegs indiquen que la intensitat del sol d´aquests dar­rers dies, és igual a la del mes d´agost. Fet inaudit. El canvi climàtic colla cada any més fort. Un sol roent que, a través d´una fina capa d´ozó, ho va cremant tot. Crema la pell dels infants, crema els sembrats, crema les fulles tendres que tot just acaben d´esclatar del seu brot... i ens obliga a engegar els aires condicionats de cotxes, negocis, comerços... i la contaminació que no cessa.

Aquest és un fet prou greu com per conscienciar els ajuntaments de pobles i ciutats de la importància, ara més que mai, d´inundar escoles, pàrquings públics, polígons i tots els racons amb plantades d´arbres d´ombra, per tal de reduir l´efecte «calefactor» de l´asfalt i del formigó en aquests dies de forta insolació.

Si volem lluitar contra el canvi climàtic, per aquí es comença, i els ciutadans ho agrairan.