Albert Rivera, ahir, estava supercofoi per l'operació en què centenars d'agents de la Guàrdia Civil van salvar moltíssimes (hipotètiques) vides detenint set (presumptes) terroristes.

Només li va faltar felicitar els qui van filtrar als mitjans trossets del sumari secret d'aquesta ràtzia, perquè poguessin difondre que, ara sí que sí, els catalans independentistes som uns etarres amb ela geminada. Uns fabricants aplicadíssims de Goma 2.

Al rosari de retrets, no hi van afegir que una part important d'aquest país té el defecte de desconfiar de la justícia espanyola. I és lògic. Des dels gloriosos dies de « la fiscalía te lo afina» fins al judici de l'1-O, aquí ens han engaltat uns muntatges que riu-te'n tu dels que fan a Lucasfilm.

Posats a fer cabòries, us repto a predir com actuarà la fiscalia davant dels setze guàrdies civils processats per l'homicidi imprudent de quinze migrants a El Tarajal. Una dada: si la fiscalia opta per no exercir l'acusació contra els agents, la causa podria no arribar a judici.

Més cabòries... Els mitjans de comunicació, els tertulians i els polítics com Rivera, que han prescindit de la presumpció d'innocència dels set detinguts, aplicaran un tracte idèntic a aquests agents? Perquè a El Tarajal, i ja em perdonareu la trista obvietat, sí que s'ha mort gent. I si això ha tingut a veure amb imprudències o negligències dels cossos de seguretat, bé, s'hauria d'exigir -sense excuses- la depuració de totes les responsabilitats necessàries. Sobretot, quan es presumeix davant l'ONU d'estar vivint en una democràcia victoriosa i sense capítols foscos.