La Plataforma ecologista Salvem l'Empordà va tallar ahir al migdia la carretera C-31 a l'altura de Ventalló per protestar contra el creixement urbanístic "desmesurat" de la comarca sota el lema "Una comarca per un futur digne".

L'acte va servir per fer una cercavila reivindicativa amb pica-pica i actuacions musicals, que va aplegar un centenar de persones. La manifestació va sortir de l'arbre sec, a l'altura de Ventalló.

El portaveu de la Plataforma, Eduard Martí, va carregar contra diversos projectes "desmesurats" que s'han planificat "des de despatxos llunyans al territori" i va fer una crida que la planificació del creixement de l'Empordà es faci des de la comarca.

Entre aquests projectes que els ecologistes van destacar hi ha el desdoblament de la carretera C-31. Salvem l'Empordà considera que aquest "és un clar exemple d'agressió al territori" i "la seva magnitud és desmesurada per les necessitats de la comarca". En aquest sentit, el portaveu de l'entitat, Eduard Martí, va reclamar que les "infraestructures s'adaptin al territori".

El desdoblament de carreteres no va ser l'únic motiu de queixa a la cercavila d'ahir. Els manifestants també van carregar contra el creixement urbanístic de diversos municipis que també, com la carretera, consideren desmesurats i que trencaran la fesonomia dels pobles.

Un altre dels projectes en infraestructures que genera polèmica a la comarca és la planificació de l'energia eòlica a la comarca, i en especial els 32 miniparcs que l'empresa Gamesa pretén construir a l'Alt Empordà. Martí va recordar que cal una "bona planificació d'aquest recurs. Durant l'acte també es va fer referència a la línia de molt alta tensió i a l'ampliació d'infraestructures portuàries.

El d'ahir no és l'únic acte que Salvem té previst fer. El proper 30 de maig l'entitat ecologista ha organitzat un concert amb músics empordanesos per lloar la figura de Lluís Llach.