Interior va autoritzar 232 «correbous» aquest estiu tot i que ICV va aprovar al seu congrés abolir les curses de braus

29.11.2008 | 13:49

La Conselleria d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, liderada pel president d'ICV, Joan Saura, ha autoritzat 232 'correbous' entre maig i principis d'octubre, tot i que la formació ecosocialista va aprovar al seu congrés del passat cap de setmana una resolució contrària a les curses de braus, així com el maltractament d'animals.

n resposta parlamentària per escrit a instàncies del diputat de CiU Josep Rull i recollida per Europa Press, el conseller Saura informa que aquests «correbous» han tingut lloc en 31 localitats, majoritàriament a les Terres de l'Ebre (Tarragona).

Aquest és el cas d'Alcanar, Aldover, Alfara de Carles, Amposta, Arnes, Camarles, Corbera d'Ebre, Deltebre, Godall, Horta de Sant Joan, La Galera, La Sènia, L'Aldea, L'Ampolla, Mas de Barberans, Masdenverge, Mont-roig del Camp, Muntells, Paüls, Roquetes, Sant Carles de la Ràpita, Sant Jaume d'Enveja, Santa Bàrbara, Tortosa, Ulldecona i Xerta. També hi ha hagut altres localitats on s'han organitzat «correbous» aquest any a la resta de Catalunya: Vilanova i la Geltrú, a la comarca del Garraf ; Vidreres, a La Selva; Torroella de Montgrí, al Baix Empordà; Roses, a l'Alt Empordà (Girona), i a Badalona.

Al seu últim congrés, celebrat a Sabadell (Vallès Occidental) entre el 22 i el 23 de novembre, ICV va aprovar la resolució amb un suport del 73% de delegats al congrés, i expressa la disposició dels ecosocialistes a treballar per abolir aquests espectacles. El text també dóna suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que va presentar un col·lectiu per prohibir les curses de braus, i que necessita 50.000 firmes per arribar al ple del Parlament. A més, la resolució recorda que ICV s'ha posicionat «clarament» per l'abolició de les festes «cruels» amb animals i de les curses de braus en els seus respectius programes electorals, autonòmics i generals, aprovats per unanimitat per tots els òrgans de direcció. «Si volem ser un referent de l'esquerra verda, hem de tenir un posicionament ferm sobre els maltractaments, la tortura i els espectacles cruels i inhumans amb animals, i no podem justificar-los sota la consigna de la tradició o de la cultura», destaca el text dels ecosocialistes.

Enllaços recomanats: Premis cinema