Les dues noies es troben en «bon estat de salut»

Metges sense fronteres "treballa fermament" perquè el retorn de Montserrat Serra i Blanca Thiebaut sigui el més aviat possible

18.07.2013 | 18:35
Les dues noies es troben en «bon estat de salut»
Les dues noies es troben en «bon estat de salut»

Les dues cooperants de Metges Sense Fronteres (MSF) alliberades després de 21 mesos de captiveri a Somàlia estan "en bon estat de salut i estan a l'espera d'unir-se amb els seus éssers estimats el més aviat possible". Així ho ha manifestat l'ONG ha través d'un comunicat aquest dijous a la tarda, en què s'explica també que un equip de MSF està oferint tot el suport necessari a la palafrugellenca Montserrat Serra -coneguda pel nom de Mone- i la madrilenya Blanca Thiebaut. A més, l'entitat "treballa fermament perquè el retorn de les cooperants a les seves llars es produeixi el més aviat possible".

MSF ha reiterat la seva crida als mitjans de comunicació i l'opinió pública perquè respectin la privacitat de les cooperants "durant aquest procés d'adaptació a la vida en llibertat" i agraeix l'esforç de tots els implicats en l'alliberament.

En el comunicat, l'organització medicohumanitària condemna "enèrgicament els atacs contra aquestes treballadores humanitàries que donen assistència a la població somali més vulnerable que fugen de la fam i la guerra".

Serra i Thiebaut van ser segrestades el 13 d'octubre del 2011 al camp de refugiats d'Ifo 2 a Dadaab, Kènia. Seguidament, van ser traslladades a Somàlia, on han estat retingudes durant 21 mesos.

Enllaços recomanats: Premis cinema