Velencoso, protagonista de la 080

Josep Abril ha pujat a la seva desfilada al model tossinc i d'altres de reconegut prestigi internacional

29.01.2014 | 21:10
Velencoso, protagonista de la 080

Els models espanyols més internacionals, com el català Andrés Velencoso, el basc Jon Kortajarena o l'eivissenc River Viiperi, han estat els protagonistes de la tercera jornada de la 080 Barcelona Fashion, de la mà del dissenyador Josep Abril.

Amb els models espanyols han desfilat el cubà Juan Betancourt, el francès Clement Chabernaud, considerat el segon model del món, els belga Arthur Gosse, Baptiste Radufe, i el debutant Simon Van Meervene en una desfilada masculina en què els nois lluïen el cabell amb una metxa pèl-roja en el serrell, com a signe d'identitat

El barceloní ha jugat als equívocs en la seva desfilada, recreant les peces tradicionals i transformant vestits en granotes o camises en jaquetes, exhibint moltes americanes i vestits d'espigues, de quadres madràs o amb microdibuixos de diferents mesures en la mateixa peça.

També han abundat en la desfilada els vestits de rigorós blau marí, els jerseis gruixuts de punt o un peculiar vestit amb l'americana de quadres i els pantalons de seda, amb la cintura a l'estil hindú, així com abrics llargs.

El model eivissenc River Viiperi, xicot de la milionària París Hilton, ha realitzat la seva última aparició vestit amb una granota negra i un fulard blanc al coll, mentre que la resta dels seus col·legues han sortit a l'escenari amb vestits de franel·la de llana, feltres i cotons d'hivern en tons blaus, verds, negres i blancs.

A continuació, la manresana Miriam Ponsa, diplomada en disseny de moda per la Universitat de Southampton (Regne Unit) i Premi a la Millor Passarel·la 080 en la Tardor-Hivern 2012-2013, ha presentat una col·lecció titulada "Xerpa", inspirada en els guies de l'Himàlaia.

Ponsa ha exhibit caçadores i armilles negres de nusos, fets amb cintes superposades, emulant els camins típics del Tibet, jerseis de llana gruixuda i metxada teixits a mà i peces de gran volum, en un símil amb la càrrega que els xerpes ha de transportar.

Amb aquesta col·lecció, en la que han desfilat les models Lieke van Houten, Mariana Santana, River Viiperi i Dalianah Arekion, entre d'altres, Ponsa ha demostrat que la seva creativitat segueix en augment i que la seva "roba d'autor", com ella defineix les seves creacions, està per damunt de les modes i agrada, com ho han demostrat els aplaudiments del públic.

La tècnica el macramé i el "jacquard" brodat compta amb un paper destacat en aquesta col·lecció, en la qual dominen els colors negre, gris i cru, en un desig d'oferir secret i ambigüitat en les seves peces, segons assenyala la protagonista de la desfilada.

Al matí, la dissenyadora Txell Miras ha presentat la seva col·lecció "Retrats", en la que ha barrejat teixits molt naturals, com la llana i el cotó, amb polièster i neoprè, procedents d'un món més tecnològic i futurista.

Jerseis amb maxicolls de llana teixits a mà, conjuntats amb pantalons de tub metal·litzats en colors blancs o negres, enormes colls solts a manera de collarets i uns accessoris en els quals ha barrejat tradició i tecnologia completen aquests "Retrats" de Miras.

Per al final de la desfilada, Txell Miras ha deixat desfilar als nens, amb uns vestits menys acords amb "la soledat freda i desangelada" que pretén transmetre al seu públic, per a la qual cosa prèviament ha fet desfilar a diverses models amb caps de ratolí o de cérvol.

Enllaços recomanats: Premis cinema