´La confiança s´ha reforçat a mesura que han anat passant els mesos´

31.01.2014 | 07:40

El president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, va estar acompanyat de dos vicepresidents, Miquel Noguer i Miquel Calm. Giraut va assumir el càrrec amb el vot de confiança de Convergència Democràtica i d'Unió Democràtica -partit al qual pertany-, "una confiança que s'ha reforçat a mesura que han anat passant els mesos, i així m'ho ha fet sentir la direcció dels dos partits, els diputats de CiU i també, dins de la discrepància política, quan ha calgut, els diputats del PSC i d'ERC", va assenyalar.

Un dels objectius durant aquest exercici, segons el president, ha estat sortir del pla econòmic financer en què es trobava la Diputació "i ho hem aconseguit, estem per sota del 75 % de deute; l'entitat està totalment sanejada, compleix estrictament el marc regulador i gràcies a aquesta estabilitat pressupostària podem ajudar més i millor els ajuntaments de la demarcació".

El president de la Diputació de Girona, després de passar balanç, també va voler mirar cap endavant. Per a aquest 2014, Giraut va assegurar que la política de l'acció de govern vindrà marcada pel "continuisme" i ja es va posar deures, concretats en un decàleg de prioritats a acomplir. A més de l'Agència Tributària, que és un dels principals objectius, el llistat de Giraut per als propers dotze mesos també inclou potenciar la transparència de la Diputació de Girona i seguir ajudant els gironins per superar els atzucacs de la crisi.

Pel que fa a les diferents àrees d'acció, Joan Giraut va voler destacar el servei sociosanitari de Teleasistència, que serveix per millorar la seguretat a les llars, així com l'ajut a 2.800 escolars de casa nostra per aprendre a nedar, els 700.000 € per millorar l'eficiència energètica a 99 pobles o la incidència en la prevenció d'incendis a boscos i marges de carreteres, "actuant ràpid quan ha calgut, com en el cas de l'incendi del Baix Empordà".

També va fer referència als organismes autònoms, com Dipsalut, que ha culminat la instal·lació de 747 desfibril·ladors automàtics als 221 municipis amb el programa "Girona, territori cardioprotegit", que ja ha salvat 11 vides, o el programa "Salut i Crisi", que té l'objectiu de pal·liar els efectes de la crisi sobre la salut dels gironins i que aquest 2014 s'ampliarà fins a 1.700.000 € per incidir, sobretot, en la pobresa energètica. A més la corporació mantindrà l'aportació de 6 milions d'euros a les 134 llars d'infants gironines per fer-se càrrec de les seves despeses de funcionament o engegarà un nou programa d'ajudes als emprenedors més joves.

Entre d'altres, el decàleg també inclou accions de promoció. En aquesta línia, es crearà el nou segell "Girona qualitat" per distingir productes de la terra o, a través del Patronat de Turisme, naixeran tres nous clústers: de cultura, luxe i enograstronomia.

Enllaços recomanats: Premis cinema