Previsió per a finals de 2014

01.02.2014 | 07:53

Aquesta darrera petició de recerca d'hidrocarburs s'afegeix a la cua de les que el 2012 ja van realitzar les empreses Repsol, Capricorn Spain Limited i Seabird Exploration, i contra les quals també es van presentar recursos. Fins al moment, però, no s'ha fet pública cap resolució al respecte.

El nou projecte dissenyat per Spectrum s'anomena "Campanya sísmica 2D en àrees lliures del Mediterrani Nord-occidental-mar Balear" i preveu acostar-se fins a 31 quilòmetres de les costes gironines; una distància que, en algun punt de les Balears, s'escurça fins a tan sols 25 quilòmetres.

Un portaveu de l'Associació de Naturalistes de Girona, Enric Cortiñas, va recordar que "ja hem presentat al·legacions a dos projectes a les comarques de Girona" -sobre les quals encara no han obtingut cap resposta- i va alertar que "ara hi ha una tercera empresa que demana fer un estudi en una zona que se superposa amb els anteriors". Cortiñas va remarcar que els paràmetres del nou estudi "coincideixen en superfície" amb els anteriors i va concretar que preveuen fer les prospeccions a finals de 2014.

Aquest és el tercer projecte per buscar hidrocarburs al Mediterrani occidental i que afecta la Costa Brava; però si es té en compte tot Catalunya, encara n'hi ha un quart davant les costes de Tarragona.

Enllaços recomanats: Premis cinema