Sant Feliu de Pallerols encarregarà una auditoria

El govern posarà a disposició dels ciutadans l'informe per posar fi a les "acusacions" per irregularitats

10.05.2016 | 16:35

L'equip de govern de Sant Feliu de Pallerols (CiU) ha anunciat que encarregarà una auditoria externa per posar fi al que consideren unes "acusacions sense fonament" de l'únic partit a l'oposició sobre unes suposades irregularitats en els comptes municipals. Units per Sant Feliu-ERC-AM va anunciar fa uns dies que ho portarien a la Sindicatura de Comptes en considerar que els números no s'ajusten a la realitat i denunciar que no han pogut comprovar-ho tot i portar mig any reclamant els extractes bancaris a l'equip de govern. L'equip de govern també s'ha compromès a posar a disposició dels ciutadans perquè puguin consultar l'informe resultant i ha lamentat que aquestes acusacions hagin pogut perjudicar el bon nom d'aquest poble de la Garrotxa i a la gent que treballa a l'administració local.

En un comunicat firmat per l'alcalde Joan Casas (CiU), l'equip de govern afirma estar "cansat de tanta recriminació" per part del partit a l'oposició. Consideren que aquestes denúncies "falses i infundades" han comportat un "desgast polític" i també han perjudicat els veïns, empreses i comerços pel "mal nom" que han donat al poble. A més a més, denuncien que aquestes reiterades acusacions, demandes i actuacions també han "obstaculitzat" la feina administrativa del dia a dia. És per això que estan decidits a encarregar una auditoria externa. En la pròxima junta de Govern Local s'acordarà demanar varis pressupostos a empreses especialitzades en auditories públiques. "I així, poder deixar clara d'una vegada la qüestió i veure d'on venim, on som i cap on anem", es diu en el comunicat. L'equip de govern també lamenta que aquesta operació comporti haver de destinar-hi uns recursos que no estaven previstos als pressupostos però defensa que és la manera per posar "punt i final" a la insistent demanda de documentació, als entrebancs que ocasiona en la feina diària i a les acusacions sense fonament".L'informe de l'auditoria quedarà a disposició de tots els veïns que vulguin fer les consultes oportunes.

Els seus impulsors confien que, un cop presentat el document, es podrà "iniciar una activitat municipal constructiva i deixar enrere tots els rumors desacreditacions i notícies que només fan mal al bon nom del poble i a la gent que ha treballat i treballa a l'administració local". I també poder continuar amb les actuacions recollides al programa electoral. La denúncia de l'oposició Units per Sant Feliu-ERC-AM va anunciar el 27 d'abril passat la intenció d'acudir a la Sindicatura de Comptes en considerar que s'havien comès irregularitats en els comptes municipals i que calia depurar responsabilitats. Concretament parlaven d'ingressos que no s'han comptabilitzat i l'"ocultació" dels interessos de demora derivats d'una sanció d'hisenda relacionada amb els IVA aplicats a una polèmica urbanització del pla de Bastons.

L'endemà, l'alcalde va defensar la gestió de l'equip de govern i va assegurar estar "ben tranquil" perquè si la Sindicatura de Comptes actua es demostrarà que s'ha fet correctament. Casas també els va acusar de voler "guanyar als jutjats allò que no van poder fer-ho a les urnes" i d'intentar "desgastar" l'equip de govern.Referent a l'acusació que els va fer Units Per Sant Feliu-ERC-AM de no haver-los lliurat la documentació requerida en diferents ocasions, l'alcalde va respondre que si no s'havia fet era perquè no era legal i perquè es tractava d'exercicis ja tancats. Es dóna la circumstància que des del 2015 un jutjat d'Olot està instruint una querella contra el consistori que un antic regidor d'Units per Sant Feliu va presentar a títol personal per irregularitats en la urbanització del pla de Bastons. L'alcalde, el primer tinent d'alcalde, el secretari municipal, un enginyer i un arquitecte van declarar a finals de gener davant del jutge com a imputats per delictes de prevaricació, tràfic d'influències, falsedat documental i frau.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema