La Generalitat diu que fa "tot el que està a les seves mans" per ajudar el Parc Científic

Fins ara, el compromís de les administracions és posar fins a 11,3 milions

06.10.2016 | 16:15

El director general de Recerca, Francesc Subirada, ha defensat que la Generalitat fa "tot el que està a les seves mans" per ajudar el Parc Científic i Tecnològic de la UdG a superar el concurs de creditors. El subdelegat del govern espanyol a Girona, Juan Manuel Sánchez Bustamante, ha demanat un esforç extra a les administracions si volen que l'Estat condoni part del deute, que arriba als 27,6 milions.

La Generalitat, malgrat no ser patrona del parc, ha anunciat que comprarà una part de l'edifici de l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA) per injectar fins a 5 milions al parc i ajudar a pagar part del deute acumulat. Subirada assegura que és tot el que poden fer i recorda que, per tal de fer aquesta compra, hauran de demanar un crèdit. Per tant, caldrà que el Consell de Ministres aprovi l'operació. "Per una banda ens demanen que posem més diners però, per altra, ens podem trobar que ells mateixos no ens permetin ajudar el parc", ha avançat.

El deute del parc amb l'Estat arriba als 27,6 milions. El passat 29 de setembre s'havia de celebrar la Junta de Creditors per decidir si el principal creditor és a dir, l'Estat- acceptava les condicions proposades per la direcció del parc i s'evitava la liquidació. La vista, però, es va posposar fins el 10 de novembre per donar més temps a les parts per poder negociar.

Fins ara, el compromís de les administracions és posar fins a 11,3 milions (6 milions la Diputació, 2 milions l'Ajuntament i 3,3 la UdG). La Generalitat, tot i no ser patrona del complex, també ha assegurat que hi posarà diners per evitar la liquidació. Concretament, vol comprar el 65% del dret de superfície de l'edifici de l'ICRA, valorat en 5 milions.

Ara bé, el subdelegat del govern espanyol a Girona, Juan Manuel Sánchez Bustamante, ha demanat a les administracions que facin aportacions més grans si realment volen que se superi el concurs. Davant d'això, el director general de Recerca, Francesc Subirada, ha defensat que fan "tot allò que està a les seves mans".

"Ens sorprèn que ens demanin més diners quan l'Estat, que és promotor i creditor del parc, sap que nosaltres no som ni patrons", ha manifestat. Malgrat tot, remarca que la Generalitat vol ajudar perquè creu en el futur del complex per avançar en el món de la recerca. Subirada, a més, recorda que els compte d'explotació del parc s'ha capgirat i ja dóna beneficis i, per tant, creu que l'Estat també ha d'ajudar a què el parc segueixi endavant i ha de perdonar part d'un deute que, segons recorda, ve d'anys anteriors.

Subirada també apunta que no podran demanar el crèdit si no compten amb el vistiplau de l'Estat. "És una operació que suposa endeutar-nos i hem de comptar amb l'autorització del Consell de Ministres", recorda. A més, avança que aquí es podria produir una situació paradoxal. Per una banda, que l'Estat demani a la Generalitat que hi posi més diners i que, per altra banda, tombi l'aportació si no els permet que demanin el crèdit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema