Juli Fernández assegura que el PSC ha sortit "més enfortit" del procés de les primàries

El primer secretari del PSC a les comarques gironines creu que ara el partit pot afrontar un debat per tornar a ser útil

17.10.2016 | 18:30

ACN Girona.-El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernàndez, ha valorat molt positivament el procés de primàries que ha viscut el partit i que ha culminat aquest cap de setmana amb la reelecció de Miquel Iceta com a primer secretari. Fernàndez, que va fer costat a Núria Parlon, creu que el partit ha sortit "més enfortit" d'aquestes eleccions i que està "en condicions d'afrontar un debat intern per tornar a ser útil a la ciutadania". Parlon va aconseguir el 46% dels vots i, segons Fernàndez, aquest és un molt bon resultat. Ara bé, ha deixat clar que Iceta "és el primer secretari de tots" i ha assegurat que no hi ha cap tipus de divisió dins el partit. "Els militants apunten que volen un canvi però demanen que sigui de manera més tranquil·la i pactada", ha valorat. A més, ha contraposat la situació del PSC amb la que viu el PSOE. "És molt greu que s'hagin carregat un secretari general via comitè federal i que ara apostin per l'abstenció a Rajoy sense consultar la militància", ha dit.

"Hem guanyat en confiança". Per al primer secretari dels socialistes gironins, aquest és el missatge que ha de quedar del procés de primàries que ha viscut el PSC. Juli Fernández considera que les candidatures de Parlon i d'Iceta aquesta última, l'escollida- no s'han traduït en un partit "més fragmentat" sinó al contrari, en un PSC "més sòlid"."Faig una valoració molt positiva del procés de primàries, el partit ara es troba en condicions per afrontar un debat intern per tornar a ser útil a la ciutadania", assegura Fernández.

En referència als resultats, el primer secretari gironí felicita Miquel Iceta, "que serà el candidat de tots", però tampoc amaga que el 46% de suports que va aconseguir Parlon "són un resultat molt important" que ha de marcar línia de futur."El missatge que ha donat la militància és que vol un canvi al partit, però més tranquil, més pausat i fins i tot pactat", assegura Juli Fernández. I precisa: "Amb les primàries, la línia del canvi s'ha apuntat però ara s'ha de gestionar amb intel·ligència".

Per això, el primer secretari gironí considera molt positiu que tant l'equip d'Iceta com el de Parlon es trobin per parlar sobre el futur del PSC. "Allò que sí que queda clar, però, és que el partit no ha quedat fragmentat, sinó que és més sòlid i unit que abans; cal fer una executiva que representi el que han votat els militants, és a dir un canvi, però més tranquil del què proposàvem nosaltres", hi afegeix.La trista imatge del PSOEPer al socialista, el procés que ha viscut el PSC confirma que al partit "les primàries han vingut per quedar-se" i s'ha donat exemple d'allò que ha de ser "un debat seré i tranquil" per escollir-ne l'executiva. Un debat, assegura Juli Fernández, que contrasta amb "la trista imatge" que ha donat el PSOE amb la sortida de Pedro Sánchez."S'han carregat el secretari general per la via del comitè federal, i si ara volen canviar del 'no' a 'abstenció' no demanaran opinió ni a la militància; i això és molt greu", ha dit Fernández. I ha reblat, en referència al PSC: "Per contra, amb aquestes primàries, nosaltres hem consolidar la democràcia interna del partit".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema