Experts defensen el valor per al turisme de la gastronomia

Experts de diferents àmbits han defensat avui a Girona el valor que té la gastronomia per al turisme

21.11.2016 | 18:01

Experts de diferents àmbits han defensat avui a Girona el valor que té la gastronomia per al turisme i la seva capacitat per presentar elements diferencials als clients.

El professor Joantxo Llantada, integrant al seu torn de la Secretaria Autonòmica de Turisme de València, ha estat un dels ponents en una jornada que ha tingut lloc al Parc Científic i Tecnològic de Girona, en què ha advocat per la creació d'una situació gastronòmica que inclogui des del comerç a productors.

Llantada ha destacat en declaracions a EFE que la gastronomia alberga paisatge, territori, producte i el triangle mediterrani, que ha concretat en "pa, oli i vi".

A partir d'aquí, es tracta de "contextualitzar-ho i crear un relat de territori", ha indicat aquest expert, qui considera que, en aquesta labor de confeccionar un valor diferencial dins del turisme a través de la cuina, Girona és un "referent" en aquest àmbit "i un model a seguir".

La propietària de l'Hotel Hostal Sport de Falset, Marta Domènech, ha versat en la seva ponència sobre l'enogastronomia com a revulsiu turístic i ha manifestat a EFE que l'èxit del seu establiment està basat en la tradició.

Domènech recorda que en la seva àrea d'influència la cultura vinícola està molt relacionada amb la cuina i aposta per "les arrels" perquè "l'entreteniment són experiències, cal sorprendre i la manera és ser molt autèntic".

"L'estómac és el segon cervell", ha indicat aquesta hostalera, que compta amb clients de proximitat de cap de setmana i internacional "que s'escapa expressament per vinicultura i gastronomia".

Una representant de la Universitat de Girona i regidora de Tossa de Mar, Maria Àngels Pujals, ha exposat la seva feina de final de màster que analitza si Girona podria ser candidata a convertir-se en Ciutat Creativa Unesco de la Gastronomia.

Segons ha explicat a EFE, la hipòtesi de Pujals és que sí pot, per al que ja ha contactat amb administracions com l'ajuntament de la capital gironina, "encara que seria una carrera de mitja distància".

La jornada, que compta amb el suport de la Diputació Provincial, el Patronat de Turisme Costa Brava i CaixaBank, s'emmarca en les activitats prèvies al lliurament d'estrelles Michelin d'Espanya i Portugal que tindrà lloc en una gala a Girona dimecres que ve en el qual els germans Roca exerciran d'amfitrions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema