Reequilibrar els barris

«Estic segura que altres zones de la ciutat, com Sant Narcís, Santa Eugènia o el sector Est estarien encantats d'acollir més activitats als seus barris»

24.11.2016 | 10:47

Aquesta setmana, l'associació de veïns del Barri Vell de Girona s'ha queixat dels sorolls produïts per la Cursa de Muntanya a primera hora del matí de diumenge. No és la seva primera reclamació relacionada amb el soroll, ja que el festival Strenes o les terrasses dels bars també han estat, sovint, en el seu punt de mira. Per la seva banda, la Plataforma Salvem la Devesa s'ha reactivat tot demanant que es treguin activitats d'aquest parc –com el mercat o les Fires– per tal d'evitar-ne la degradació. En canvi, estic segura que altres zones de la ciutat, com Sant Narcís, Santa Eugènia o el sector Est estarien encantats d'acollir més activitats als seus barris, per tal de dinamitzar-los i integrar-los millor en la vida cultural i social de la ciutat.

És cert que cada entitat o promotor pot fer l'activitat allà on més li plagui, però també és veritat que cal caminar cap a un reequilibri. De moment s'han fet ja alguns passos: Sant Narcís ha impulsat el mercat de la Volta amb un èxit indubtable, i l'Ajuntament fa cada cop més activitats de Fires als barris. Però de moment encara són passos tímids, i encara hi ha molt camí per recórrer. I no només perquè un reequilibri entre les activitats és sa per a qualsevol ciutat, sinó perquè la zona centre té el risc d'acabar morint d'èxit.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema