Els Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) van atendre a la província de Girona una mitjana de quatre consultes al dia durant 2011 els casos de les quals estaven relacionats amb violència masclista.

La presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), Montserrat Gatell, ha explicat que, durant l'any passat, els quinze punts de SIAD de la demarcació provincial van ser requerits per un total de 3.010 dones, de les quals 1.379 van sol·licitar informació sobre situacions de violència de gènere.

Durant 2010, la xifra d'usuàries ateses va ser de 1.966, de les que, segons Gatell, "una mica més de sis-centes" van ser també per casos de violència masclista.

L'increment del 50% dels casos atesos entre 2010 i l'any passat es deu, segons ha precisat la presidenta del ICD, a l'entrada en funcionament de cinc nous SIAD, que han permès que surtin a la llum més casos que fins a la data estaven en silenci.

Gatell també ha informat que, durant 2011, el recurs familiar del Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE) de Girona va atendre a 324 dones i 110 nens.

La línia d'atenció i informació de les dones en situació de violència ha respost a Girona a 6.861 demandes des que es va posar en marxa el 2001.

Aquestes trucades suposen el 7% del total de Catalunya, mentre que Barcelona aglutina el 78,81%, pel 8,4% de Tarragona, el 4,2% de Lleida i el 9,4% de les Terres de l'Ebre.