El conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, ha avançat aquest dijous que està previst que sigui el juny quan comenci a cobrar-se l'euro per recepta a Catalunya, després del dictamen favorable del Consell de Garanties Estatutàries a la llei d'acompanyament dels pressupostos catalans.

En una atenció als mitjans al Parlament, on ha presentat als grups el Pla de Salut 2011-2015, el conseller ha lamentat que el recurs presentat per ICV-EUiA, C's i SI hagi suposat un retard d'un mes sobre els plans previstos, el que addicionalment "comporta un perjudici per als ingressos de la Generalitat".

Està previst que la Cambra catalana aprovi la llei d'acompanyament en el pròxim ple el dia 14 de març, després del que transcorreran tres mesos abans que s'implementi l'anomenat tiquet moderador, ha precisat.

Ruiz ha calculat preliminarment que el retard comportarà un descens en els ingressos d'uns 8 milions d'euros, des dels 81 milions previstos en els comptes del departament, el que és "una llàstima".

El conseller ha considerat que l'aval del Consell de Garanties Estatutàries a cobrar l'euro per recepta demostra que el Govern és seriós i, quan posa a sobre de la taula mesures concretes, "no són frivolitats que puguin ser rebatudes".

Alhora, ha mostrat la seva esperança que el Govern que presideix Mariano Rajoy assumeixi que cal dotar de més recursos a la sanitat pública per assegurar la seva sostenibilitat, ja que aquesta seria un bon punt de partida per poder discutir l'instrument adequat.

Ruiz ha avançat també que està previst que en les pròximes setmanes present al Parlament els resultats sanitaris de 2011, entre els quals hi ha l'evolució de les llistes d'espera, tot i que ha augurat que l'evolució final de les mateixes "no serà tan dramàtica".

El Pla de Salut presentat aquest dijous al Parlament preveu, entre d'altres aspectes, dotar de més capacitat de resolució a l'atenció primària, elaborar un pla específic per al seguiment dels pacients crònics i potenciar l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.