Investigadors de la Facultat de Medicina i la Wagner School de la Universitat de Nova York asseguren que el tractament amb antibiòtics als nadons pot condicionar el seu pes en la infància, després d'haver comprovat que aquells nadons que van consumir aquests fàrmacs durant els seus primers sis mesos de vida tenen més risc de sobrepès anys més tard.

Així es desprèn dels resultats d'un estudi amb més de 10.000 nens que publica en el seu últim número la revista 'International Journal of Obesity'.

En concret, van observar que els nens exposats a antibiòtics des del seu naixement fins als 5 mesos d'edat pesaven més que la resta de nens. D'aquesta manera, entre els 10 i 20 mesos de vida es va traduir en petits increments en el seu índex de massa corporal (IMC) i, als 38 mesos d'edat, els nens tractats amb antibiòtics van tenir un 22 per cent més de probabilitats de tenir sobrepès.

A més, l'edat del tractament és rellevant ja que els nens exposats a partir de 6 mesos a 14 mesos no presentaven un índex de massa corporal significativament major que els nens que no van rebre antibiòtics en aquest mateix període de temps.

Com reconeixen els responsables de la investigació, Leonardo Trasande i Jan Blustein, l'estudi només mostra una correlació entre ambdós factors que segons ell s'han de tenir en compte davant la possibilitat que hi hagi una causalitat directa que haurà corroborar en posteriors estudis.

"Normalment l'obesitat és una epidèmia basada en una dieta poc saludable i l'exercici, però cada vegada hi ha més estudis que suggereixen que és una mica més complicat", segons Trasande.