La controvertida dieta Dukan torna a ser el centre de totes les mirades a causa de les polèmiques declaracions que el seu creador, Pierre Dukan, ha manifestat per al diari Mail on Sunday recollides per The Telegraph en què exposa que les persones obeses estan mentalment malaltes.

El dietista francès el tractament per perdre pes ha estat seguit per personalitats de la talla de François Hollande i Carole Middleton, ha confessat per al diari que "mai he vist un obès que digui: estic mentalment sa". Però el seu testimoni no queda aquí , Dukan assegura que "pateix" per les persones obeses matisant que "no estan realment malalts, com si tinguessin càncer, però senten que estan marginats de la societat ... Vull ajudar-los".

La dieta Dukan, popularment coneguda per la cridanera pèrdua de pes que produeix en els seus seguidors en un curt període de temps, ha estat considerada per l'Associació de Dietistes-Nutricionistes Espanyols com un mètode fraudulent i perillós. Es basa en un rigorós pla d'ingesta en què es consumeixen elevades quantitats de proteïnes i quasi inexistents dosi de carbohidrats.

Des de 2010 ha cobrat gran popularitat a causa de la publicació del seu llibre en més de 32 països, encara que des de llavors, no han cessat les controvèrsies entre els defensors d'aquesta que afirmen els efectes miraculosos de la dieta i els que confessen que aquest mètode pot afavorir un efecte rebot i desencadenar en trastorns alimentaris. Aquest debat és alimentant per nombrosos seguidors del règim dels quals no deixen d'exposar les seves experiències positives i negatives sobre la dieta.