Els pacients acabats de diagnosticar amb diabetis mellitus tipus 2 tenen un risc similar de fractura òssia al de la resta de la població. Així ho demostra un estudi realitzar per l'Institut Universitari d'Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol. L'estudi va analitzar la prevalença de fractura entre dos grups diferenciats: 58.931 pacients amb nou diagnòstic de diabetis mellitus tipus 2 i 117.862 sense cap problema. El doctor Daniel Prieto Alhambra explica que els resultats demostren que "el risc de fractura és similar". En canvi, els diabètics presenten un risc un 40% major de patir una embòlia i hemorràgia cerebral i un 70% de risc d'infart.

Prieto ha afirmat que aquests resultats fan concloure que no és recomanable fer un estudi específic de risc de fractures en pacients prediabètics més enllà del que es fa habitualment en pacients amb metabolisme glucèmic normal.

La diabetis mellitus afecta aproximadament 500.000 persones a Catalunya i té una prevalença del 8%, segons l'Enquesta de salut del 2011.