El gen de l´obesitat

Investigadors catalans descobreixin un gen relacionat amb l'obesitat el que obre la porta a la teràpia gènica

 15:56  
El gen de l´obesitat
El gen de l´obesitat EFE

Un equip internacional de científics amb la participació la investigadora del Centre de Biotecnologia Animal i Teràpia Gènica (CBATEG) de la Universitat Autònoma de Barcelona Cristina Mallol ha identificat un gen que regula el metabolisme de greixos i que està implicat en l'aparició de l'obesitat i de malalties metabòliques relacionades com al diabetis tipus 2. Aquesta troballa obre la porta a la teràpia gènica contra aquestes alteracions. El gen TRIP-Br2 modula l'emmagatzematge de greix mitjançant la regulació de la despesa energètica i de lipòlisi (procés que transforma el greix en lípids). Si es bloqueja l'expressió d'aquest gen, augmenta la lipòlisi i la despesa energètica, reduint l'obesitat.

La investigació s'ha fet amb ratolins i s'ha observat que quan es bloqueja aquest gen els ratolins increment la despesa energètica. Els investigadors han destacat que comprendre la regulació dels factors que controlen l'emmagatzematge, la mobilització i l'ús de l'excés d'energia a les cèl·lules de greix pot permetre desenvolupar teràpies contra l'obesitat i malalties relacionades, com la diabetis tipus 2.

La recerca ha estat publicada a la revista 'Nature Medicine' ha estat dirigida pels investigadors del Joslin Diabetes Center de la Harvard Medical School de Boston, amb la participació d ela Universitat de Singapur, el CBATEG de la UAB, l'INSERM de Tolouse, la Universitat de Califòrnia, de la Leipzig, la de Florida i la d'Illinois.

«Què pot menjar un nadó després de la llet materna?»

L'experta en nutrició i dietètica Anna Costa Corredor ens ajuda a resoldre tots els dubtes dietètics al seu consultori setmanal

Sexe

«Sexe i maternitat»

La nostra sexòloga, L'Helena Boadas, ens dóna tota la informació necessària per viure aquesta etapa amb una bona salut sexual.


L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema