Noves textures més fàcils d'aplicar - ara també sobre la pell mullada - converteixen la protecció solar en una obligació més suportable.

És la millor inversió en el futur de la pròpia bellesa, ja que evita el fotoenvelliment prematur, però sobretot és bàsica en la prevenció davant del risc, cada cop més elevat a causa de la reducció de la capa d'ozó, de patir un càncer de pell.

Estudis recents, recollits per la firma de cosmètica Lancaster, quantifiquen el resultat d'una exposició inconscient al sol: sofrir 05 cremades en una dècada triplica la possibilitat de tenir un melanoma. Quan les dades que manegen els dermatòlegs detecten 132.000 nous casos a l'any, sortir al carrer cada dia amb protecció solar hauria de ser indispensable.

El tipus de pell i l'activitat que es realitzarà durant el dia facilitaran l'elecció entre llets, cremes, olis, aerosols o maquillatges amb protecció.

Les pells grasses o amb tendència a l'acne, per exemple, requereixen els fotoprotectors poc oliosos (oil-free). Alguns d'ells incorporen, a més, maquillatge corrector per dissimular les lesions degudes a l'acne. A la ciutat, sol ser suficient amb un SPF 15, mentre que a la platja, la muntanya o durant la pràctica d'esports a l'aire lliure, millor optar per SPF 30 o 50. A més de protegir contra els raigs UVA (que afecten la dermis i provoquen línies, arrugues i signes visibles d'envelliment) i UVB (que penetren en l'epidermis i produeixen cremades), les fórmules més completes frenen els efectes acumulatius dels raigs infrarojos (IR-A) que, a llarg termini, deterioren les cèl · lules i afecten la producció del col · lagen i l'elastina, bàsics per mantenir la pell amb un aspecte jove.