Trucs contra la ressaca

Vigilar el consum d'alcohol i combinar-ho amb begudes no alcohòliques, recomanen els experts

01.01.2014 | 12:26

Les festes nadalenques són dates en què les persones solen abusar de l'alcohol , el que genera que l'endemà la majoria pateixin ressaca , un malestar generalitzat provocat per una intoxicació amb aquestes begudes , d'aquí que els metges apunten alguns " trucs " per evitar com , per exemple , fixar un objectiu del que es vol beure i alternar begudes alcohòliques i no alcohòliques durant la nit .

Ara bé , l'expert del Grup d'Educació Sanitària i Promoció de la Salut de la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària ( Semfyc ) , Francisco Camarelles , ha assegurat a Europa Press que per no tenir ressaca l'única solució és "no beure " i ha subratllat la necessitat de realitzar campanyes de prevenció amb l'objectiu d'aconseguir que els menors no beguin i que els adults ho facin d'una manera moderada.

No obstant això , per a aquells que desobeeixin aquesta abstinència , l'expert ha assegurat que és important comptar i mesurar el que es va bevent , prendre alcohol amb als menjars , beure poc a poc i de manera espaiada i aprendre a saber a dir que no , " encara que sigui a una ronda de begudes " .

En aquest sentit , l'especialista de Semfyc ha explicat que , en el cas en què es tingui ressaca l'endemà de la celebració , és important tenir en compte que " bevent més alcohol " no es treu el malestar produït per la ingesta abusiva d' begudes alcohòliques .

De fet , prossegueix , l'únic capaç de reduir el malestar és la hidratació , els menjars lleugers i el descans . "Cal beure molta aigua , menjar de forma lleugera i descansar , ja que només així es podran mitigar els efectes de l'alcohol " , ha postil · lat .

A més , segons ha recordat Camarelles , hi ha persones que el consum d'alcohol ha de ser " zero" com , per exemple, les embarassades , els pacients amb alguna malaltia crònica , els conductors i els menors i adolescents .

Davant d'aquest últim grup de població , l'especialista ha destacat la importància de conscienciar perquè no ingereixin "ni una gota d'alcohol " ja que el seu cervell està en ple desenvolupament . I és que , segons es desprèn de l'última enquesta Escolar sobre Drogues (2012-2013) el 82 per cent dels estudiants d'entre 14 i 18 anys ha consumit alcohol l'últim any i el 74 per cent en l'últim mes .

Es tracta d'uns percentatges més elevats respecte a l'última enquesta realitzada el 2010 , on el 74 per cent dels joves va reconèixer haver consumit alcohol l'últim any i el 63 per cent en l'últim mes . En aquesta ocasió , es mostra també com ha augmentat en 9 punts el percentatge d'estudiants que han consumit aquesta substància alguna vegada a la vida , situant-se ja en el 84 per cent .

"Actualment és molt preocupant el consum d'alcohol en els joves ja que molts d'ells acaben a l'hospital per una intoxicació amb aquesta substància . Per això, és necessari realitzar més campanyes de prevenció i evitar que se segueixin realitzant botellones on els adolescents consumeixen quantitats molt grans de begudes alcohòliques " , ha postil · lat Camarelles .

Enllaços recomanats: Premis cinema