El col · legi de metges francès ha anunciat avui l'expulsió del doctor Pierre Dukan, autor d'una cèlebre dieta que porta el seu nom, per haver fet promoció comercial del seu règim.

La decisió va ser adoptada per la càmera disciplinària del col·legi i, a la pràctica, no tindrà cap efecte, perquè el mateix Dukan ja s'havia donat de baixa d'aquest organisme a l'abril de 2012, poc després de la seva jubilació, en desacord amb els seus col·legues.

Malgrat això , el col·legi de metges va mantenir el procés disciplinari contra el dietista, autor d'un mètode que, segons les seves pròpies estimacions, ha arribat a 40 milions de persones a tot el món.

El famós "mètode Dukan", basat en una dieta d'alt contingut proteic, ha provocat les crítiques de molts col·legues, que consideren que pot crear desequilibris alimentaris en els pacients.

A més de les finalitats comercials de les seves pràctiques, el col·legi de metges va retreure a Dukan haver volgut introduir en el batxillerat francès un lloc dedicada a la lluita contra l'obesitat.

En declaracions a l'emissora "RTL", el metge va afirmar sentir-se tranquil, va considerar la seva expulsió com "una vella història" i va acusar els seus col·legues de no voler evolucionar.

"És una vella instància que continua el seu camí, és el seu problema no el meu ( ... ) No m'ataquen a mi, ataquen algú que vol canviar alguna cosa a França, que ha creat un fenomen social", va assenyalar.

Dukan ha defensat la seva dieta ha considerat que "ha frenat la progressió del sobrepès" i ha considerat que la decisió dels seus parells li dóna "un impuls per seguir avançant".

"Em dic que als meus 70 anys he d'accelerar, perquè em necessiten i perquè es pot guanyar la guerra del sobrepès", va indicar.

Quant a l'ús comercial de la seva dieta, Dukan va assegurar que, gràcies a aquesta, molts pacients han pogut perdre pes per només 6 euros, que és el preu del seu llibre, del qual ha venut 13 milions d'exemplars en el món.

El dietista va recordar que entre els seus seguidors es troba el president francès, François Hollande, que va aprimar molt en els mesos previs a la campanya electoral que el 2012 el va portar a l'Elisi.

Dukan ha reconegut que el cap de l' Estat ha engreixat des de llavors i ho ha considerat "normal" donat" l'estrès, el de la vida i el de l'amor".