Distinció estatal a la Unitat de Patologia Mamària del Trueta

29.01.2014 | 07:44

La Unitat de Patologia Mamària (UPM) de l'hospital Trueta acaba de rebre l'acreditació de la Societat Espanyola de Sinologia i Patologia Mamària (SESPM), una distinció que, fins ara, no tenia cap centre sanitari de la demarcació de Girona i que certifica un alt nivell d'excel·lència i qualitat assistencial.

La UPM del Trueta desenvolupa una tasca assistencial i investigadora que engloba els professionals de totes les especialitats implicades en el tractament de la patologia mamària: cirurgia general i medicina plàstica i reparadora, ginecologia, radiologia, anatomia patològica, oncologia mèdica i radioteràpia, que constitueixen la Unitat, així com altre personal mèdic especialista en medicina nuclear, infermeria especialitzada i fisioteràpia.

El principal objectiu de la UPM és oferir una assistència integral en el diagnòstic de la patologia de la mama i especialment del càncer de mama, el més freqüent entre la població femenina, que a Catalunya afecta cada any 111 dones de cada 100.000. Es calcula que 9 de cada 100 catalanes patiran càncer de mama al llarg de la seva vida.

Des de la seva posada en marxa, el 1989, s'han agilitzat els procediments de la Unitat i s'ha enfortit la coordinació entre les diferents unitats i serveis que tracten aquesta patologia. Aquesta especialització permet una atenció integral de la patologia mamària benigna, el tractament integral del càncer de mama en estadis inicials i avançats, així com el seguiment de les pacients.

Per aquest motiu, el Comitè que integra els diferents professionals es reuneix setmanalment per avaluar diferents casos i unificar criteris d'actuació per a una atenció global del càncer de mama.

El desenvolupament d'equips multidisciplinaris dedicats al càncer de mama ha estat clau per atendre la creixent demanda d'assistència relacionada amb la malaltia i les noves tendències diagnòstiques i terapèutiques.

Salut

Com actuar davant d'una cremada solar?
Com actuar davant d'una cremada solar?

Com actuar davant d'una cremada solar?

Hidratar molt, no estirar la pell i fer servir roba suau són alguns dels consells que et poden...

Cinc tractaments facials per a l´estiu

Cinc tractaments facials per a l´estiu

Descobriu la millor cura i recomanacions per a la pell saludable i hidratada

Lactància: claus per iniciar-la amb èxit i sense problemes

Lactància: claus per iniciar-la amb èxit i sense problemes

Mares amb experiència ens donen deu pautes bàsiques per començar-la de manera correcta

Tatuatges: els perills de decorar-se la pell

Tatuatges: els perills de decorar-se la pell

Avui dia ja es pot dir que no són per sempre, encara que la seva costosa i lenta eliminació amb...

Enllaços recomanats: Premis cinema