El servei d'Urgències de l'hospital Trueta va acollir ahir un gran simulacre de catàstrofe química amb l'arribada de 70 ferits. A partir d'una suposada explosió en una indústria química que ha provocat un núvol tòxic s'ha activat el pla de catàstrofes per a donar resposta, a temps real, a l'arribada de les víctimes.

Al llarg de les dues hores de simulacre s'han atès 70 ferits de diversa consideració, tant adults com nens, ja que al costat de la fàbrica accidentada hi hauria una escola. L'exercici també ha suposat la implicació de la Unitat de Cures Intensives, reanimació, consultes externes, radiologia, pediatria i traumatologia i cirurgia general, a més d'altres unitat de suport.

Els ferits eren estudiants de les facultats de Medicina i d'Infermeria de la Universitat de ?Girona, a més de familiars del personal implicat en el simulacre.

L'exercici va obligar a mobilitzar personal sanitari que no estava de guàrdia i també ha comptat amb diversos voluntaris, el que ha permès que no s'hagin produït canvis en l'assistència a pacients reals. És el simulacre de més envergadura que ha celebrat mai el servei d'Urgències de l'hospital.