Més del 80 per cent de les dones tenen cel·lulitis , però la majoria no fa res per combatre-la. La directora d'Estètica Lostao, Isabel Lostao, proposa 10 trucs que més ajuden a completar els tractaments de cabina i lluir una pell llisa i impecable.

1 . El plàtan, un gran aliat: en ser molt ric en potassi, millora la circulació sanguínia. Altres aliments rics en aquest mineral són alvocat, coliflor, espinacs i pastanagues.

2 . Raspallar-se les dents: res més aixecar-te, raspalla't les dents per eliminar la placa bacteriana creada durant la nit.

3 . Beure de dos a tres gots d'aigua abans d'esmorzar. Aquest gest tan senzill millora notablement el funcionament del sistema digestiu.

4 . Pujar escales, però no baixar-les. En pujar les escales a peu activem el cor i la circulació, i es combat la pell de taronja. No obstant això, és millor només pujar-les, però no tant baixar-les, ja que aquest gest genera un impacte innecessari sobre les articulacions.

5 . Allunya't de la calefacció: les fonts de calor intenses prop del cos, especialment de les cames, empitjoren la circulació a dilatar els capil·lars.

6 . Evita el consum de sal: és important moderar el consum de sal ja que afavoreix la retenció de líquids. Per això recomana tenir precaució amb els aliments en conserva i precuinats que solen contenir molt sodi

7 . Evita els pantalons 'Skinny': és a dir les peces massa cenyides, ja que dificulten la circulació sanguínia i entorpeixen el retorn venós i el drenatge limfàtic.

8 . Coneix la ruta de les cremes anticel·lulítiques: el millor és fer-se amb una bona crema i aplicar-la al matí ia la nit, amb un massatge. Ha de ser sempre en direcció al cor, dels turmells cap a l'abdomen. A les cames, només cal fer un cercle amb les dues mans i anar pujant- amb un moviment de pressió ascendent constant, mentre a l'abdomen, el massatge s'ha de fer mitjançant cercles concèntrics.

9 . Utilitza un guant de lufa o una esponja exfoliant: raspallar diàriament la pell en cada dutxa, de manera suau però constant, contribueix a eliminar cèl·lules mortes, millora la circulació, i ajuda a que els productes cosmètics penetrin millor".

10 . El cafè, no més de tres: el cafè pres en dosis moderades - fins a tres tasses al dia -ajuda a drenar, però, en canvi, l'excés de cafeïna pot provocar deshidratació.