Forenses alemanys de la Clínica Universitària de Dusseldorf han determinat per primera vegada el consum de cànnabis com a probable causa de mort, després d'analitzar la defunció sobtada de dues persones joves i sanes. La seva recerca, publicada en la revista Forensic Science International, se centra en l'estudi complet postmorten realitzat als dos joves, que va incloure autòpsia, anàlisi toxicològics, histològics i immunològics i exàmens genètics.

Després d'excloure altres causes possibles de la mort, els forenses assumeixen que les dues persones -de 23 i 28 anys- van morir per una complicació cardiovascular mortal relacionada amb fumar cànnabis. Segons les seves dades, es tracta d´«els primers casos de presumptes intoxicacions mortals per cànnabis» que es documenten científicament. En declaracions al diari Rheinischen Post, el forense Benno Hartung, un dels autors, va assumir els interrogants que obre el seu estudi, ja que no s'ha determinat la causa concreta de la mort per consum de cànnabis.

«L'única explicació lògica és que es pateix una arítmia», va assenyalar Hartung després de ratificar que es van anar descartant una a una totes les causes possibles i alternatives d'ambdues morts. Els autors admeten que rares vegades les persones sofreixen una arítmia mortal sota influència del cànnabis i plantegen la necessitat d'investigar ara quins consumidors poden desenvolupar aquest problema.