L'oncòleg espanyol Josep Baselga presidirà l'American Association for Cancer Research (AACR), la major organització científica de càncer del món, que engloba 34.000 membres de més de 90 països, ha informat l'entitat.

Baselga, que és director mèdic de l'hospital Memorial Sloan Kettering de Nova York (EUA) i director del comitè científic de l'Institut d'Oncologia de l'Hospital Vall d'Hebron (VHIO) de Barcelona, ??prendrà possessió del càrrec en el congrés anual de la AACR, que se celebra a l'abril, segons publica aquest dimarts el diari 'La Vanguardia'.

L'oncòleg català ha subratllat l'honor que representa aquest nomenament i ha destacat que els avenços en el coneixement del càncer estan portant a aconseguir una medicina oncològica de major precisió, gràcies a "descobriments sense precedents" en la genòmica , la immunologia i l'abordatge personalitzat de la malaltia .

En un comunicat, la AACR ha destacat que Baselga ha estat pioner en el desenvolupament de tractaments per a dones amb càncer de mama i és un científic " internacionalment reconegut".

Aquest ha estat involucrat en l'entitat americana "durant més de 20 anys" , és un dels fundadors de la revista científica de l'associació ' Cancer Discovery' i, entre altres càrrecs, va dirigir la divisió d'oncologia del Massachusetts General Hospital Cancer Center i ha estat professor a la Harvard Medical School de Boston.